Королева Єлизавета II втратила владу і 300 тисяч підданих
Королева Єлизавета II втратила владу і 300 тисяч підданих

Королева Єлизавета II втратила владу і 300 тисяч підданих

Королеву Єлизавету ІІ скинули в одній із країн Співдружності (раніше Британської Співдружності). Відтепер монархиня більше не буде главою Барбадосу.

Про це повідомили у BBC.

Барбадос — карибська країна, яка понад 20 років домагалася зміни форми правління. І нарешті це сталося. Країна стала республіканською, а не монаршою. У парламенті Барбадосу проголосували за конституційну поправку, згідно з якою королева Єлизавета ІІ більше не стоятиме на чолі країни. 

Як заявила прем’єр-міністерка Барбадосу Міа Моттлі, таке рішення збоку парламенту було обдуманим, оскільки вони два десятки років йшли до цього. Як повідомили у BBC, офіційно перехід до нової форми правління відбудеться 30 листопада 2021 року. Цей день святковий для Барбадосу тому, що тоді святкують День Незалежності країни від Британії. 

Конституційні зміни для Барбадосу

Відповідна поправка, яку внесли в Конституцію Барбадосу, стосується тільки форми правління та питання підпорядкування держави королеві Єлизаветі ІІ. Усе інше в головному документі залишиться без змін. 

Пізніше в країні пройдуть президентські вибори, дата поки не призначена. 

Контекст

Барбадос став незалежним у 1966 році. Однак формально він зберігав зв’язок із Великобританією. «Скинути» королеву там вирішили для того, щоб повністю забути колоніальне минуле Барбадосу. Про це заявила Сандра Мейсон — генерал-губернаторка та представниця королеви. Барбадосці, за її словами, хочуть аби державою керував корінний мешканець.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що зворушливі стосунки королеви Єлизавети ІІ та принца Філіпа показали в мультфільмі. 

Також портал MY.UA писав, що на сина Єлизавети II, принца Ендрю, подали до суду за зґвалтування підлітка.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом