Відомий кухар Джеймі Олівер назвав 14 продуктів, які повинен їсти кожен
Відомий кухар Джеймі Олівер назвав 14 продуктів, які повинен їсти кожен

Відомий кухар Джеймі Олівер назвав 14 продуктів, які повинен їсти кожен

Відомий британський кухар Джеймі Олівер склав список простих продуктів, які допоможуть прожити довше.

Про це кухар розповіву у своєму шоу Jamie's Super Foods.

Джеймі Олівер подорожує світом

Jamie's Super Foods – авторська програма відомого кухара. В її рамках Олівер подорожує в країни з найбільшою кількістю довгожителів і вивчає їхній раціон та харчові звички.

Для зйомок свого шоу Джеймі Олівер відвідав Японію, Коста-Рику і грецький острів Ікарія. Після завершення подорожі кухар склав список продуктів довгожителів. Варто зазначити, що туди не потрапили відомі сьогодні суперфуди – ягоди годжі, спіруліна тощо.

Джеймі Олівер назвав продукти для довгожителів. Фото: jamieoliver.com

Продукти довгожителів

До списку Джеймі Олівера потрапили яйця. Цей продукт багатий на вітаміни, зокрема А, D, В2 і В12, а також є джерелом фолієвої кислоти і йоду.

Ще одним важливим продуктом кухар назвав козяче молоко через кальцій, протеїн і вітамін D. Також Джеймі Олівер говорить про користь багатої на омега-3 риби, батату (джерело вітамінів А, В5 і В6) та тофу, яке містить амінокислоти, залізо і кальцій.

Тим, хто хоче прожити довго, відомий кухар радить додати в раціон дику зелень, трави, волоські горіхи і чорну квасолю, які наситять організм фолієвою кислотою і магнієм.

Джеймі Олівер назвав продукти для довгожителів

До списку суперфудів Джеймі Олівера увійшли свіжі фрукти, морські водорості – джерело заліза і вітаміну В12, дикий рис, часник і чилі, багаті на вітаміни та антиоксиданти.

Останнім необхідним для довгого життя продуктом Джеймі Олівер називає креветки, що насичують організм магнієм, цинком, селеном і вітаміном B12.

Харчові звички

Джеймі Олівер зазначив, що усіх довгожителів об’єднують харчові звички. Так, вони більшу частину калорій споживають в першій половині дня. Їх сніданок більш щільний, а вечеря - легка.

Також кухар радить їсти м’ясо лише двічі на тиждень.

Нагадаємо найкорисніші осінні продукти, що стимулюють імунітет.

Читайте також про те, як харчуватися восени.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом