Володимир Зеленський вперше прокоментував свій офшорний скандал і знайшов позитив
Володимир Зеленський вперше прокоментував свій офшорний скандал і знайшов позитив

Володимир Зеленський вперше прокоментував свій офшорний скандал і знайшов позитив

Чинний президент України Володимир Зеленський вперше прокоментував офшорний скандал з його фірмами, пов'язаний з розслідуванням "Досьє Пандори" (Pandora Papers). Глава України заявив, що ні він, ні його соратники по "Кварталу 95" ніколи не займалися відмиванням грошей Коломойського.

Про це Володимир Зеленський заявив в ефірі ICTV минулої неділі, 17 жовтня.

Зеленський не побачив нічого нового

Президент Зеленський зізнався, що бачив розслідування, проте нічого нового для себе не відкрив. За його словами, те ж саме про нього говорив і його суперник на президентських перегонах Петро Порошенко в 2019-му році:

"У 2019 році все те саме кіно я бачив на каналах олігарха Порошенка, який показував, тому що розумів, що проти мене нічого немає, ніякого "бруду" немає. І якщо ви подивитеся дебати, мені здається, навіть там він це кричав зі сцени: "Гроші "Квартал" отримував від ПриватБанку... від Коломойського". Все це стара історія", - заявив Володимир Зеленський.

Президент зазначає, що раніше він це вже бачив. Він також додав, що його радує, що ніякої нової інформації про себе він не почув. За словами Зеленського, це означає, що з 2019-го року "товариш Петро" на нього як на президента нічого не знайшов.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський нагадав, що разом зі своїми соратниками він будував бізнес в Україні з нуля і без бюджетів. Також чинний президент акцентував увагу на тому, що він і його партнери ніколи не займалися відмиванням грошей:

"Відмиванням ніяких грошей... і з 2012-го, 2001-го, 2019-го не займався ні я, ні жоден член студії "Квартал 95". Ми займалися виключно творчістю", - каже Зеленський.

Про офшори Зеленського

Під час розмови телеведучий поставив уточнююче запитання, чи визнає Зеленський, що він використовував офшори в 2012-му році.

На це президент відповів, що люди знають про все, що він робив. Він уточнив, що за часів Януковича в Україні всі структурували свій бізнес і мали компанії за кордоном, особливо це стосується бізнесу, пов'язаного зі ЗМІ.

"Тому що це була можливість, щоб на тебе політика не впливала", - каже Володимир Зеленський.

Ігор Коломойський

Що було раніше

Журналісти "Слідство.інфо" проаналізували документи розслідування ICIJ "Досьє Пандори" і знайшли докази, що з 2012 року офшорні компанії Володимира Зеленського і його соратників отримали від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, до 40 млн дол. США.

Нагадаємо, що "Досьє Пандори" і фільм "Офшор 95 " розкрили скандальний зв'язок Зеленського з Коломойським.

Раніше повідомлялося, що Ігор Коломойський і Петро Порошенко не увійшли в топ-5 багатих українців: хто в лідерах.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом