Зеленський про зрив "Вагнергейта": "Це спецоперації імені Бурби, авантюриста і афериста"
Зеленський про зрив "Вагнергейта": "Це спецоперації імені Бурби, авантюриста і афериста"

Зеленський про зрив "Вагнергейта": "Це спецоперації імені Бурби, авантюриста і афериста"

Президент Володимир Зеленський відкрито висловився про зрив спецоперації "Вагнергейт" на прес-марафоні "30 питань президенту України" 26 листопада.

Трансляція доступна на YouTube-каналі Офісу президента.

Дискредитація з боку Бурби

За словами Зеленського, колишній начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василь Бурба був людиною екс-президента Петра Порошенка, тому робив багато чого, щоб дискредитувати нинішнього главу держави. Зокрема, пропонував вкрасти формулу вакцини від коронавірусної інфекції і продати її або Росії, або Китаю.

Колишній начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василя Бурбу був людиною Петра Порошенка

Президент упевнений, що ідея Бурби виходила від Порошенка. "Я не знаю, за кого він нас приймав. Це просто авантюрист і аферист", - категорично висловився Зеленський. Також, в контексті розмови про екс-начальника ГУР, згадав про зрив спецоперації "Вагнергейт" і назвав її "спецоперацією імені Бурби".

Вплив на результат операції

Раніше Василь Бурба заявляв, що в липні 2020 року отримав від глави ОП Андрія Єрмака вказівку перенести фінальний етап операції із затримання бійців ПВК Вагнера. Водночас Зеленський сказав, що Єрмак не мав повноважень "акцептувати операцію", тобто, віддавати такий наказ. Значить, заява Бурби знову була потрібна для дискредитації президента і його команди.

По закінченню розмови про операцію, Володимир Зеленський розповів про страх того, що бойовики могли б захопити літак, в якому летіли, і в результаті загинули б невинні люди. За висновком президент заявив, що йому соромно за спецоперацію по вагнерівцях.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Андрій Єрмак розповів, як все було насправді в його день народження: "ніяких приватних або державних літаків".

Також ми писали, що Дмитро Гордон заявив, що Володимира Зеленський помер.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом