Як відрізнити справжній мед від підробки в домашніх умовах?
Як відрізнити справжній мед від підробки в домашніх умовах?

Як відрізнити справжній мед від підробки в домашніх умовах?

Сьогодні важко купити натуральний мед. Вітчизняний ринок переповнений продуктом низької якості і підробками. Нерідко продавці, щоб покращити візуальні характеристики свого продукту, вдаються до маніпуляцій.

Про це повідомляє Today.

Щоб мед виглядав краще, нечесні продавці додають до нього крохмаль, сахарозу, цукровий сироп або крохмальну патоку. Усе це просто псує мед. Замість корисного продукту ви отримаєте фальсифікат, іноді по-справжньому небезпечний для здоров’я. Як відрізнити хороший мед від низькопробного, читайте далі.

Як виглядає хороший мед?

Перед тим, як купити мед, уважно огляньте баночку. Зверніть увагу на колір продукту. Для натурального меду він коливається від блідо-жовтого до коричневого. Усе залежить від сорту. Однак ніяких інших відтінків, наприклад, рожевого, червоного, синюватого або зеленого, не має бути. Наявність стороннього тону свідчить про різноманітні домішки.

Колір меду варіюється від світлого до насиченого коричневого

Якщо ви помітили осад на дні банки, то відставте її подалі. Наявність білих крупинок у продукті – також тривожний сигнал. Це означає, що у мед додавали крейду. Такий товар краще не купувати. Піна на поверхні меду свідчить про те, що його зібрали зарано. Недозрілий продукт зберігається недовго і може забродити.

Хороший мед повинен бути густим і однорідним, без розшарування.

Як перевірити мед на домішки?

Перевірити якість меду у домашніх умовах дуже легко. Візьміть ложку меду і розведіть її у воді. Потім додайте краплю йоду. Якщо розчин набув синюватого відтінку, то в мед додали крохмаль або борошно.

Як купити хороший мед?

Візьміть скибку хліба і покладіть його у мед на 10 хвилин. За цей час хліб має затвердіти. Якщо ж він навпаки розм’якшився, то якість меду дуже низька.

Щоб перевірити мед на наявність крейди у складі, візьміть оцтову есенцію. Додайте до неї трохи меду і розмішайте. З’являється шипіння і піна? Отже, розпочалася реакція, яка свідчить про додавання крейди.

Нагадаємо, як піти в продуктовий магазин і не купити зайве.

Читайте також топ-8 універсальних порад для довголіття і відмінного здоров'я.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом