6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи потрібно вакцинувати дітей проти коронавірусу, відповів доктор Комаровський
Чи потрібно вакцинувати дітей проти коронавірусу, відповів доктор Комаровський

Чи потрібно вакцинувати дітей проти коронавірусу, відповів доктор Комаровський

Український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про вакцинацію дітей: чому треба робити щеплення всім — і тим, хто вже хворів ковідом, і тим, хто здоровий.

Про це лікар Комаровський поговорив в ефірі телеканалу «Україна 24».

Чи потрібно вакцинувати дітей проти ковіду

Багато хто переконаний, що вакцинувати дітей проти коронавірусу не треба, оскільки часто діти легко переносять це захворювання. Проте Євген Комаровський вважає інакше. Він переконаний, що вакцинувати треба всіх дітей: і тих, хто вже хворів в тому числі (звісно якщо немає особливих протипоказань).

Насамперед вакцинації потребують люди, які знаходять в зоні ризику. За словами Комаровського, ковід дуже небезпечний для дітей, які перехворіли якую-небудь хворобою, це стосується і онкології. Однак здорові діти так само потребують вакцинації.

Крім цього, Комаровський переконаний, що вакцинація дітей допоможе знизити рівень захворюваності й серед дорослих. 

Чи потрібно вакцинувати дітей проти ковіду, - Євген Комаровський

Навіть якщо дитина заразилася коронавірусом та переносить його легко, вона все одно може заражати інших людей, зокрема дорослих. Крім того, у дітей часто коронавірус може змінюватися — мутувати. Це також небезпечний процес. 

Постковід у дітей

Євген Комаровський також звернув увагу на те, що у дітей, так само як і у старшого покоління, можливий постковід. Йдеться про те, що дитина може досить тривалий час відновлюватися після перенесеної хвороби. Можливі навіть такі випадки, коли сам ковід дитина перенесла легко, не було особливих симптомів і ризиків, однак постковідний період став складним і тривалим. 

Медпрацівники, які вакцинують проти коронавірусу

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як вакцинуватися, якщо раніше купили COVID-сертифікат? Віктор Ляшко відповів.

Також портал MY.UA писав, що доктор Комаровський пояснив, чому "Дельта" частіше вражає дітей і молодь.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом