Незвичайні варіанти "Олів'є": як приготувати новорічний салат без яєць і ковбаси
Незвичайні варіанти "Олів'є": як приготувати новорічний салат без яєць і ковбаси

Незвичайні варіанти "Олів'є": як приготувати новорічний салат без яєць і ковбаси

Головна новорічна страва, без якої важко уявити святковий стіл, — це салат «Олів’є». Мабуть, кожен українець знає, як його готувати. Однак у кожної господині є свої власні секрети та нюанси приготування. Тому сьогодні розповімо про різні варіанти приготування страви та про те, чим можна замінити ті чи інші інгредієнти.

Націкавіші варіанти салату «Олів’є» зібрали на сайті Today.

Класичний рецепт салату «Олів’є» містить такі інгредієнти: ковбаса або м’ясо, картопля, яйця, огірки, зелений горошок, цибуля та майонез. Однак дехто, наприклад, додає туди ще моркву, яблука або ж робить салат без цибулі. Та це ще не найцікавіші варіанти приготування.

На святкових столах можна побачити вегетаріанську версію Олів’є. Її готують, замінюючи звичні нам ковбасу та яйця на інші продукти. Так і виходить Олів’є з червоною рибою, авокадо, креветками, грибами чи тофу. Саме цими продуктами частіше за все замініють яйця й ковбасу.

Салат «Олів’є»

Як приготувати Олів’є без яєць

Традиційно господині замінюють у салаті яйця на гриби: лісові чи печериці. Решта рецепту залишається без змін.

Якщо вам треба приготувати салат без яєць на 5-6 осіб (з розрахунку, що на столі буде не тільки Олів’є), візьміть:

500 грамів грибів, 5-6 картоплин середнього розміру, 3 солоні огірки (теж середнього розміру), банку зеленого горошку. Можна також додати варену моркву (3 штуки).

Гриби для Олів’є частіше всього смажать. Але є варіанти і з консервованими грибами. У цьому питанні варто покладатися тільки на власні смаки.

Як приготувати Олів’є без яєць

Приготування 

Гриби треба порізати соломкою, кубиками або ж скибочками, якщо це печериці й вони не дуже великі, то можна навть просто розрізати кожен гриб на 4 частини. Потім гриби кладуть на розігруту пательню з маслом. Смажити треба 5-10 хвилин, потім посолити, поперчити і помішати і смажити ще 5-10 хвилин. Решту інгредієнтів також треба порізати так, як вам більше подобається. 

Заправляють такий салат за смаком майонезом — краще домашнього приготування. Деякі господині використовують сметану або соус тартар.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Марина Порошенко поділилася ексклюзивним рецептом опеньків.

Також портал MY.UA писав рецепт ідеального бісквіта від Клопотенка: секрет з трьох компонентів.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом