Рецепт ідеального бісквіта від Клопотенка: секрет з трьох компонентів
Рецепт ідеального бісквіта від Клопотенка: секрет з трьох компонентів

Рецепт ідеального бісквіта від Клопотенка: секрет з трьох компонентів

Якщо до вас несподівано нагрянули гості, а до чаю нічого подати, кулінар Євген Клопотенко рекомендує пригостити солодким, м'яким, пишним бісквітним пирогом, який можна швидко і легко приготувати з декількох інгредієнтів.

Рецепт він запропонував на своєму офіційному сайті.

Що потрібно для ідеального бісквіта?

З власного досвіду Клопотенко знає, що для ідеального пирога потрібно всього три інгредієнти – кілька яєць, борошно і цукор. При бажанні можна додати ванільний цукор для кращого аромату, а також дрібку солі. Плюс, в залежності від смаку, не будуть зайвими кориця, мускатний горіх, імбир і цедра лимона.

Кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом простого бісквіта з трьох інгредієнтів

А сам процес готування відбувається або в духовці, або в мультиварці. Консистенція тіста дозволяє йому спектися в обох варіантах побутової техніки.

Рецепт і технологія готування

Розігрійте духовку 180° C або включіть мультиварку на режим "Випічка". У великій мисці змішайте вершкове масло (за бажанням), ванільний екстракт і цукор за допомогою ручного електричного віночка до отримання легкої і повітряної суміші. Додавайте злегка збите яйце по столовій ложці за раз, добре збиваючи між добавками, до повного розчинення. Обережно всипте борошно великою металевою ложкою і рівномірно розлийте тісто за формою.

Випікайте 25-30 хвилин, поки воно не стане пружним на дотик, а тестер вийде чистим, якщо вставити його в центр.  У міру охолодження коржів можна збити крем до м'яких піків, потім рівномірним шаром намазати на торт. Посипте цукровою пудрою і подавайте на задоволення гостей.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що яйця по 40 грн і "борщовий набір" за ціною делікатесу: що і коли подорожчає в Україні.

Також ми писали, що розпочався Різдвяний піст 2021-2022: що заборонено їсти і робити?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом