Як провести Міжнародний день "Дякую": поради психологів
Як провести Міжнародний день "Дякую": поради психологів

Як провести Міжнародний день "Дякую": поради психологів

У вівторок, 11 січня, у світі відзначають Міжнародний день "Дякую". Сьогодні обов’язково потрібно подякувати знайомим та близьким, щоб підняти настрій та покращити самопочуття.

Про це пишуть "Факти".

Свято слова "Дякую" заснували з ініціативи ООН та ЮНЕСКО. Розраховують, що цей день нагадуватиме людям про хороші манери і про важливість слів у нашому житті.

Чому сьогодні важливо дякувати один одному, читайте далі.

"Дякую" не тільки про ввічливість

Щороку 11 січня люди дякують один одному: знайомим, сім’ї  і друзям. При чому мова не тільки про звичайну ввічливість. Психологи розповідають, що за допомогою простого слова ви показуєте людям своє ставлення.

"Коли будь-яка людина дякує за гарні слова, за підтримку, вона її приймає для себе", - розповідає психологиня Віолетта Яценко.

Вона додає, що так ми хвалимо самі себе. Ми ніби говоримо: "я на це заслуговую", "я дійсно гарно попрацював", "я дійсно гарна людина".

11 січня святкують Міжнародний день "Дякую"

Також спеціалісти акцентують, що слова подяки можуть покращити людині настрій та дають емоційне піднесення. Окрім цього, "дякую" позитивно впливає на продуктивність людини, особливо якщо його чують від колег по роботі. На це вказують результати сучасних досліджень.

Згідно з ними,  компанії, де керівники та працівники дякують один одному, працюють значно ефективніше та досягають кращих результатів. Адже через "Дякую" людині демонструють, що вона цінна в колективі.

Важливо дякувати в Міжнародний день "Дякую"

Варто зазначити, що Міжнародний день "Дякую" – це лише нагадування про важливий компонент наших буднів – подяку. Не варто дякувати лише сьогодні, а в інші дні забувати про елементарну ввічливість. Пам’ятайте, ваші оточуючі повинні знати, що їх цінують. Показуйте це частіше за допомогою простого "Дякую".

Нагадаємо, що iPhone стане особистим психологом, виявляючи депресію у власників.

Читайте також, що психолог Іович пояснила, що таке усвідомленість.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом