Петру Порошенку може загрожувати вищий запобіжний захід - ДБР
Петру Порошенку може загрожувати вищий запобіжний захід - ДБР

Петру Порошенку може загрожувати вищий запобіжний захід - ДБР

Вже 17 січня очікується повернення в Україну колишнього президента, який нині очолює "Європейську солідарність" Петра Порошенка.

Тим часом у Державному бюро розслідувань (ДБР) попередили, до чого варто бути готовому політику, якщо він продовжить ігнорувати повістки на допити. Текст попередження з'явився на сайті ДБР.

Текст попередження ДБР Порошенка

Згідно з написаним в попередженні відомства, для того, щоб народний депутат Петро Порошенко виконав процесуальні обов'язки, які були на нього покладені, слідчий за погодженням з виконуючим обов'язки Генпрокурора звернувся до Печерського районного суду Києва з клопотанням про обрання по відношенню до підозрюваного запобіжного заходу. У зв'язку з ухиленням політика від явки на судове засідання, вказане клопотання досі не вдалося розглянути.

Скріншот фрагмента попередження ДБР Порошенка

У ЗМІ повідомляють, що повернення п'ятого президента України заплановано на Україну 17 січня 2022 року. З цієї причини в органах досудового розслідування готуються провести всі необхідні процесуальні дії в день його повернення, в тому числі обрати запобіжний захід.

Також в ДБР повідомили, що в разі ухилення від явки до суду такі дії Порошенка можуть розцінювати як ризик, що стане підставою для подачі прохання слідчому судді про застосування найбільш суворого запобіжного заходу.

Що було раніше?

Днями з поста в соцмережі п'ятого президента України, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка стало відомо, що 17 січня він має намір повернутися в Україну з польського міста Варшави. У повідомленні політик також звернувся до влади, щоб його не лякали арештом.

Петро Порошенко

20 грудня Петру Порошенку оголосили про підозру, зокрема, у справі з "плівками Медведчука". Він підозрюється в державній зраді і сприянні діяльності терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Раніше на MY.UA: "Я повертаюся": Порошенко оголосив дату приїзду в Україну.

Також ми писали, що відомий репер присвятив пісню Петру Порошенку: "Я приніс благу звістку".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом