Порошенко заявив, що за гратами не опиниться: "Не вистачить ні духу, ні сил, ні волі"
Порошенко заявив, що за гратами не опиниться: "Не вистачить ні духу, ні сил, ні волі"

Порошенко заявив, що за гратами не опиниться: "Не вистачить ні духу, ні сил, ні волі"

П'ятий президент України і лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко дав невелике інтерв'ю в Польщі, розповівши про своє повернення в Україну і можливий арешт.

Подробиці пише видання "Теперішній час".

Що може очікувати Порошенка після повернення

Нагадаємо, Генеральна прокуратура погодила підозру у державній зраді за сприяння діяльності терористичних організацій та постачання вугілля з території тимчасово окупованого Донбасу. Печерський суд Києва заарештував все майно Порошенка, в тому числі його квартири, земельні ділянки і належні йому акції приватних компаній.

Петро Порошенко про своє повернення в Україну: "Я не сяду у в'язницю"

Порошенко обіцяв повернутися в Україну рейсовим літаком з Варшави 17 січня о 9 ранку. Як тільки політик знову опиниться на території рідної країни, йому повинні обрати запобіжний захід у вигляді арешту або застави в захмарну суму – 1 мільярд гривень (36 мільйонів доларів). Але, за словами фігуранта підозри, він не має наміру опинятися за гратами.

"Не вистачить ні духу, ні сил, ні волі"

Політик запевнив в інтерв'ю, що не боїться президента Володимира Зеленського і його спроб посадити лідера опозиції у в'язницю. Він не ховатиметься, адже в Україні Порошенка чекають мільйони виборців, які довірилися йому в 2014 і 2019 роках. Лідер "ЄС" порівняв дії Зеленського з 2012 роком, коли тодішня влада подібним чином прибрала з парламентських виборів основного конкурента.

"І не вам, Володимир Зеленський, людині, яка чотири рази ухилялася від мобілізації, людині, яка виступала в окупованій Горлівці, танцюючи перед сепаратистами, людині, яка зображувала з моєї країни Україну-повію, і людині, яка жодного разу з 2014-го по 2019 рік не була на фронті, а яка брала гроші від Коломойського, виконуючи Його накази, – не вам звинувачувати мене в державній зраді", - категорично заявив Петро Порошенко.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Петро Порошенко врятував від арешту мільярдний бізнес, переписавши його на сина.

Також ми писали, що Олеся Бацман розкрила, як Володимир Зеленський обурюється на жарти "Кварталу 95" про нього.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом