"Немає привілеїв за ознакою статі", - Зеленський відреагував на петицію про військовий облік для жінок
"Немає привілеїв за ознакою статі", - Зеленський відреагував на петицію про військовий облік для жінок

"Немає привілеїв за ознакою статі", - Зеленський відреагував на петицію про військовий облік для жінок

Президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію громадянки Яни Рашевченко про скасування обов'язкового військового обліку для жінок, і зобов'язав підлеглих виконати перелік завдань.  

Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

Занадто широкий список професій

Петиція українки набрала майже 40 тисяч підписів, тому Зеленський ознайомився з проханням і постановив виконати кілька завдань для вирішення проблеми. Зокрема, він звернувся до Міністра оборони Олексія Резнікова і зобов'язав того переглянути список професій, співробітниці яких повинні стати на військовий облік.

Володимир Зеленський відреагував на петицію про військовий облік для жінок

На думку гаранта, саме цей фактор підняв хвилю хейта з боку українців, тому найближчим часом потрібно скоротити цей перелік відповідно до реальних потреб оборони країни. У той же час, Зеленський нагадав, що "захист суверенітету і територіальної цілісності є справою всього народу", тому не може бути мови про привілеї або обмеження в питанні за ознакою статі.

Спрощена процедура військового обліку

Наступна проблема, що вимагає швидкого вирішення, - складність для жінки проходити через всі бюрократичні етапи становлення на військовий облік. Тому президент зобов'язав терміново розробити сучасний механізм цієї процедури, який не вимагатиме особистої присутності під час становлення на облік.

Плюс Зеленський з упором вказав на проблему проходження медичного огляду. Порядок цієї процедури теж потрібно врегулювати, щоб не завдавати українкам додаткових труднощів і незручностей. Нагадаємо, раніше Міноборони просило жінок не приходити поки в територіальний центр комплектування, поки не буде повністю вдосконалений процес.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Є реальний ризик військового конфлікту в Європі", - глава ОБСЄ.

Також ми писали, що "Це найгірше, що можна було зробити": чому Арестович розкритикував Зеленського і звільнився.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом