19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що робити, якщо потрапили під завал зруйнованого будинку: інструкція
Що робити, якщо потрапили під завал зруйнованого будинку: інструкція

Що робити, якщо потрапили під завал зруйнованого будинку: інструкція

В Україні який день відбуваються активні воєнні дії, страждають мирні жителі, оскільки армія окупантів не гребує обстрілювати і бомбити житлові будинки.

Подробиці пише Державна служба з надзвичайних ситуацій у Facebook.

Інструкції, як діяти під час завалу

На жаль, навіть якщо ви сидите в підвалі або укритті, не виключено, що бомба, яка вибухнула поблизу приміщення, може спровокувати завал всієї будови. Тоді ви опинитеся під уламками і будете змушені інтенсивно кликати на допомогу або чекати рятувальників.

ДСНС розповіла, що робити, якщо опинилися під завалами будинку

Перш за все, якщо є можливість, намагайтеся кричати без зупинки, щоб повідомити про те, що трапилося. Якщо чуєте, що про вас дізналися, і проводяться рятувальні заходи, спокійно і не рухаючись чекайте, поки розберуть уламки будівлі.

Алгоритм дій, якщо вас ніхто не чує

У складній ситуації, коли рятувальників доводиться чекати довго або ваші крики ніхто не чує, потрібно взяти ситуацію в свої руки і постаратися допомогти самостійно. Спробуйте вивільнити руки і ноги з-під уламків, але спочатку подивіться, якими предметами їх завалило. Якщо вони не надто важкі, обережно перекладіть уламки і не зачепіть конструкцію, яка тримає верхні шари.

Намагайтеся кликати на допомогу якомога голосніше або звільняйтеся з-під завалос самостійно

Після вивільнення огляньте себе і при необхідності надайте першу допомогу: зупиніть кровотечу або зафіксуйте пошкоджену кінцівку. Якщо маєте можливість зв'язатися із зовнішнім світом, дзвоніть по мобільному зв'язку, стукайте по трубах і батареях, але не забувайте подбати про своє благополуччя. Намагайтеся не переохолодитися і при можливості згорніться якомога міцніше, щоб поставляти тілу тепло.

Раніше портал MY.UA повідомляв, як захистити свій будинок і майно від мародерів під час війни.

Також ми писали, як не захворіти, якщо сидите в бомбосховищі або холодному приміщенні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом