Олексій Арестович назвав два можливі терміни, коли в Україні закінчиться війна
Олексій Арестович назвав два можливі терміни, коли в Україні закінчиться війна

Олексій Арестович назвав два можливі терміни, коли в Україні закінчиться війна

Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович, який протягом останніх 20-ти років кілька разів передбачав гострі кризи в Україні, дав прогноз на закінчення війни.

Про це пише видання "Обозреватель".

Країна стоїть на розвилці

Арестович поспілкувався з журналістами Фейгін.LIVE і спробував передбачити, виходячи з особистих міркувань, як буде розгортатися ситуація в наступні тижні/місяці. На думку радника, зараз Україна стоїть на розвилці двох можливих сценаріїв. Хоча результат в будь–якому випадку один – виведення російських військ і мирна угода - просто в різний час.

Власне, за першим сценарієм – сторона агресора зрозуміє, що тотально програє по всіх фронтах, і протягом тижня-двох погодитися на конструктивні переговори, які до початку травня (в самому крайньому випадку) закінчаться підписанням мирних угод.

Другий сценарій - Росія вирішить взяти реванш на полі бою і почне другий раунд наступу.

Можливі локальні спалахи до кінця року

Якщо РФ вирішить, що має ресурси для нового наступу, то кине слідом за першою хвилею, названою гарматним м'ясом, другу таку ж. Вона складатиметься або з найманців з інших країн (Сирії, зокрема) або з нових контрактників. Зауважимо, з 1 квітня в Росії почнеться хвиля мобілізації. Незважаючи на кількість і якість, українці, на думку Арестовича, і цю хвилю "перемелють".

Олексій Арестович дав прогноз, коли закінчиться війна в Україні: є два сценарії

Далі радник прогнозує, що можуть виникати "окремі локальні спалахи", що триватимуть до кінця року. Але такий варіант сумнівний, оскільки переговори будуть закінчені на ноті, яку продиктує Україна, а перша вимога – повне виведення всіх військ з території.

Нарешті, Росію чекає дуже гостра соціальна криза, і які будуть наслідки для звичайних людей, важко передбачити. Цією стороною питання повинні займатися більш обізнані експерти.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Росія зрозуміла, що програє? Є "ознаки готовності до серйозних переговорів".

Також ми писали, що Михайло Подоляк поділився першими враженнями від 4 раунду переговорів з Росією.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом