"Пропонував план врегулювання": Янукович розповів про взаємини з Зеленським
"Пропонував план врегулювання": Янукович розповів про взаємини з Зеленським

"Пропонував план врегулювання": Янукович розповів про взаємини з Зеленським

Четвертий президент Віктор Янукович, який втік до Росії, звинуватив чинного лідера України Володимира Зеленського в ігноруванні його плану з мирного врегулювання війни.

Про це він розповів в інтерв'ю пропагандистському виданню РИА Новости, передає "Українська правда".

Мир на Донбасі міг наступити вже давно

Янукович повідав історію, нібито пропонував Володимиру Зеленському зупинити кровопролиття в ОРДЛО підписанням мирної угоди. Ці документи припускали "реінтеграцію" Донбасу в Україні, а також створення Міжнародного фонду відновлення. Ось тільки президент йому відмовив, через що довелося поплатитися життями.

Раніше Віктор Янукович звертався до Володимира Зеленського з пропозицією мирно врегулювати війну

А ще у відсутності миру винна Америка, куди ж без неї. Адже вона стала перешкодою на шляху плану Януковича. У його розробці повинна була брати участь ініціативна група з бізнесменів, вчених, релігійних діячів і журналістів. Далі президент України з одного боку і "уповноважений представник" ОРДЛО підписали б документ.

Ось тільки "за 7 років через Україну і США його так і не схвалили", що з гіркотою заявив Віктор Янукович.

Ще є шанс зупинити війну

Не обійшлося в інтерв'ю і без висловлювань щодо довіри до Зеленського його виборців. Адже він "обіцяв, що закінчить військовий конфлікт на сході, йому повірили виборці - на жаль, він їх обдурив". Зате Янукович бачить світло в кінці тунелю і впевнений, що навіть зараз, коли конфлікт досяг свого апогею, є шанс його врегулювати мирно, і зупинити трагедію.

Віктор Янукович звинуватив Володимира Зеленського в тому, що той ігнорує його спроби налагодити трагедію в Україні мирно

Зауважимо, що раніше надходили повідомлення, ніби Кремль хоче встановити в Києві своє маріонеткове керівництво на чолі з Віктором Януковичем. Для цього його неодноразово привозили в Республіку Білорусь. Часу він там проводив небагато і повертався на територію Росії.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Росія зрозуміла, що програє? Є "ознаки готовності до серйозних переговорів".

Також ми писали, що "Іншого шляху немає": Антон Геращенко розповів, коли закінчиться війна з Росією.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом