Відомі умови зустрічі Володимира Зеленського і Путіна: "Вона готується"
Відомі умови зустрічі Володимира Зеленського і Путіна: "Вона готується"

Відомі умови зустрічі Володимира Зеленського і Путіна: "Вона готується"

Президент України Володимир Зеленський не раз відкрито закликав Володимира Путіна особисто зустрітися на переговорах або хоча б зв'язатися по відеозв'язку для обговорення вимог і шляхів зупинки війни.

Подробиці пише видання BBC.  

Російська сторона свідомо відтягує переговори

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк зізнався, що Російська Федерація продовжує відмовлятися від проведення переговорів межу президентами. Та й склад делегації з боку Росії не вселяє довіри і надії на те, що вдасться швидко знайти компромісні рішення.

Радник глави ВП Михайло Подоляк розповів, за яких умов Володимир Зеленський і Володимир Путін можуть зустрітися особисто

Більш того, один з присутніх на першій зустрічі делегацій в Гомелі українських представників в інтерв'ю розповідав, що після кожного питання росіяни зв'язувалися, імовірно, з Кремлем, щоб отримати вказівки щодо відповідей. Тому мови не йде, на думку Подоляка, про отримання швидких результатів при наявності навіть ухилень від прямих питань.

За якої умови президенти можуть зустрітися?

Як уточнив радник глави ОП, зустріч делегацій важлива і потрібна для того, щоб розробляти пакет документів, з якими пізніше будуть знайомитися глави держав. Якщо в цих документах детально прописати, з чим повинні зіткнутися президенти на переговорах, вони можуть погодитися на зустріч.

"Вона готується і буде готуватися, у нас є відносини з нашими партнерами, які хочуть цю зустріч організувати, багато країн, які зацікавлені, щоб гаряча фаза війни Закінчилася. Коли робочі групи напрацюють якісь попередні документи, тоді ця зустріч може бути", - уточнив Подоляк.

Радник також додав, що лише на переговорах між президентами можна домогтися чітких угод і домовитися про мир.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Путін змінив тактику ведення війни в Україні: в чому полягає "план Б"?

Також ми писали, коли закінчиться війна: екс-глава МЗС Павло Клімкін назвав дві умови.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом