Єрмак подякував братам Маскам за швидкісний інтернет Starlink
Єрмак подякував братам Маскам за швидкісний інтернет Starlink

Єрмак подякував братам Маскам за швидкісний інтернет Starlink

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч у форматі відеоконференції з американським підприємцем, членом ради директорів компаній Tesla та SpaceX Кімбалом Маском. Та подякував Кімбалу Маску і його брату, генеральному директору компанії SpaceX Ілону Маску, за підтримку нашої держави у важкі часи війни.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ, передає Укрінформ.

У зустрічі також взяв участь віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми дуже цінуємо цю реальну підтримку України під час цієї жахливої війни з Росією. Ми вдячні за швидкісний інтернет завдяки (терміналам – ред.) Starlink, які ми отримали від вас. Дуже вдячні! Всі люди знають, яку велику роль ви відіграли в цій допомозі», – сказав керівник Офісу Президента.

Кімбал Маск наголосив, що для нього – велика честь допомагати нашій країні, адже сьогодні Україна бореться за демократію проти тиранії.

«Ми з вами. Дякую, що ви так відважно боретеся», – зазначив він.

Андрій Єрмак запросив Кімбала Маска відвідати Україну у зручний для нього час. Керівник Офісу Президента зауважив, що американського підприємця можуть зацікавити проєкти, які розробили талановиті українські фахівці з ІТ-галузі.

Кімбала Маска також поінформували про проєкт післявоєнної відбудови України, зокрема, про ініціативу Президента Володимира Зеленського щодо залучення країн-партнерів до відбудови населених пунктів, які постраждали внаслідок війни.

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров подякував Кімбалу Маску та компанії SpaceX за надання Україні терміналів для підключення супутникового інтернету Starlink.

«Я знаю, що ви нам дуже допомагаєте в цьому напрямку, підтримуєте нас і працюєте з компаніями, щоб вони були в Україні. Дякуємо вам за це. Для нас важливо, що ви та ваша родина підтримуєте Україну», – сказав Федоров.

Як повідомлялося, засновник компанії SpaceX Ілон Маск допоміг забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового інтернету. Окрім цього він передав Україні станції Tesla Powerwall.

Источник материала
loader
loader