Бажання попри все стежити за новинами погіршує здоров’я – дослідження
Бажання попри все стежити за новинами погіршує здоров’я – дослідження

Бажання попри все стежити за новинами погіршує здоров’я – дослідження

У людей, що споживають погані новини 24 години на добу, створюється уявлення, що світ «темне і небезпечне місце».

Нав’язливе споживання негативних новин, або думскролінг, призводить до погіршення фізичного і психічного здоров’я. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Health Communication.

Дослідження показало, що 16,5% із близько 1100 опитаних людей мали ознаки зловживання новинами та одночасно скаржилися на підвищення рівня стресу, тривоги та погіршення здоров’я.

«Ми передбачали, що значна частина нашої вибірки матиме ознаки проблемного споживання новин. Проте ми були здивовані, виявивши, що майже 17% учасників дослідження страждають від найважчого ступеня. Це, безумовно, викликає занепокоєння та свідчить про те, що проблема може бути більш поширеною, ніж ми очікували», — сказав професор Браян Маклафлін, провідний автор дослідження й науковий співробітник Техаського технічного університету.

За словами дослідника, такі люди потрапляють у «порочне коло». «Замість того, щоб відключитися та відпочити, вони залучаються далі та цілодобово перевіряють оновлення новин, щоб полегшити свій емоційний стрес. Але це не допомагає, і чим більше люди перевіряють стрічку, тим більше новини починають втручатися в інші аспекти їхнього життя», — розповів Маклафлін.

З тих, хто має серйозні проблеми зі споживанням новин, 74% повідомили, що мають проблеми з психічним здоров’ям, а 61% повідомили про фізичні проблеми.

Дослідники зазначають, що думскролінг посів помітне місце у суспільстві з початку пандемії. Війна в Україні погіршила становище у всьому світі.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про те, що таке думскролінг і як читання поганих новин впливає на наше життя.

Фото: Ivan Samkov/ Рexels

Теги по теме
Новости
Источник материала
Поделиться сюжетом