19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Телеграм-канал Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті – дослідження
Телеграм-канал Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті – дослідження

Телеграм-канал Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті – дослідження

Дослідження «ДМ»: Рейтинг за цитуванням очолюють саме офіційні канали влади, наприклад, друге місце посідає канал Офісу президента.

Телеграм-канал президента України Володимира Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті. Про це говориться у дослідженні аналітиків «Детектора медіа» про ключові зміни в українському сегменті телеграма.  

«Канал президента також має найвищий рівень цитування в українському сегменті, за даними TGStat, — понад 5 тисяч», – говориться в дослідженні.

Загалом, рейтинг за цитуванням очолюють саме офіційні канали влади, наприклад, друге місце посідає канал Офісу президента (234 тисячі підписників), далі Служби безпеки України (425 тисяч підписників), Верховної Ради (263 тисячі підписників), міністра цифрової трансформації Михайла Федорова (FEDOROV, 154 тисячі підписників) та Держспецзв’язку (43 тисячі підписників). Показово, що два останні канали не входять у топ-100 за кількістю підписників. 

Загалом авдиторія телеграм-каналів неоднорідна. Зокрема, різниця між каналом на першій та останній позиціях становить понад два мільйони підписників. За даними TGStat станом на 2 вересня, канал «Труха⚡️Украина» на першому місці і має 2 мільйонів 269 тисяч підписників; а «XUA-фото войны» на останній — 233 тисячі. 

Загалом за лютий-березень 2022 року структура українського сегменту телеграма сильно змінилася: користувачі стали більше підписуватися на канали влади та представників місцевого самоврядування. Наприклад, голова Миколаївщини Віталій Кім запустив канал 24 лютого й за декілька тижнів (до 13 березня) набрав близько 690 тисяч підписників. У Володимира Зеленського за цей час авдиторія зросла на 1,25 мільйони (84%). 

Водночас анонімні канали  із українського топ-100, які намагаються видавати себе за ЗМІ, місцеві й проросійські канали продовжують набирати підписників. За місяць вони набрали між 1,7 і 4%.

Також дослідження встановило, що у сотні найпопулярніших телеграм-каналів ресурси української влади переважають над проросійськими каналами.

Водночас, найпопулярнішим телеграм-каналом у реальному українському сегменті є «Труха⚡️Украина», який має 2,71 мільйони підписників.

Фото: пресслужба президента України

Теги по теме
Владимир Зеленский исследование Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом