Зеленський вважає виправданою ціну на російську нафту на рівні $30 за барель
Зеленський вважає виправданою ціну на російську нафту на рівні $30 за барель

Зеленський вважає виправданою ціну на російську нафту на рівні $30 за барель

Президент України Володимир Зеленський вважає виправданим рівень обмеження цін на російську нафту на рівні $30 за барель

Про це він сказав, виступаючи перед учасниками міжнародного симпозіуму «Європейська ідея», передає «Інтерфакс-Україна».

«Обмеження цін на російську нафту - звучать $60-70 за барель - це, безперечно, піддавки. Більше схоже на намагання щось зобразити, ніж зробити. Я вдячний нашим балтійським та польським колегам за їхні пропозиції. Обмеження цін на рівні $30 за барель є більш слушною пропозицією», - сказав він.

За словами Зеленського, цьогорічна лінія фронту в Україні стала лінією боротьби Європи за себе.

«Минуло 274 дні - і очевидно, що антиєвропейська агресія Росії зазнає провалу, а європейська свобода буде гарантована», - сказав він.

«Росія ще поки вдається до різних форм терору. Росії ще поки вистачає ракет і артилерії, щоб кожного дня вбивати людей і провокувати нові труднощі для України та всієї Європи. Але немає й не буде того, на що російський імперіалізм завжди робив ключову ставку і що врешті приводило Європу до поразок. Немає розколів між європейцями», - наголосив він.

Зеленський назвав завдання «зберігати таку реальність у Європі роботою номер один».

За його словами, «коли ми перебудовуємо енергетику, щоб вистояти проти російського терору, - це перебудова Європи. Коли ми відбудовуємо нашу інфраструктуру, соціальні об’єкти, житло, щоб забезпечити українців, ми даємо стимул усій Європі працювати для себе разом із нами».

«Коли ми шукаємо й знаходимо нові логістичні, виробничі й торговельні можливості для України, ми шукаємо й знаходимо їх для всіх, хто з нами співпрацює. Ми робимо це нарівні. Ми робимо це заради наших спільних інтересів. І саме так - щоб посилити нас усіх - маємо подолати й ключовий виклик, який є наразі. Ми маємо пройти цю зиму - зиму, яку всі згадуватимуть», - заявив президент.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Теги по теме
санкции нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом