Буданов замінить Резнікова на посаді голови МОУ – ЗМІ
Буданов замінить Резнікова на посаді голови МОУ – ЗМІ

Буданов замінить Резнікова на посаді голови МОУ – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Джерела в ОП та Слузі народу заявили, що Резнікова можуть залучити до роботи над міжнародним трибуналом.

 

Верховна Рада має наступного тижня на одному із засідань розглянути подання президента Володимира Зеленського про звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Натомість глава України запропонує парламенту призначити голову Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова. Про це заявляє видання LIGA.net із посиланням на чотирьох співрозмовників в Офісі президента та фракції Слуга народу.
 
Джерела заявили, що “Резніков не про менеджмент”. Вони також додали, що він юрист, він про візіонерство. Крім того, співрозмовники називають Буданова “дуже сильним менеджером”, який вміє обирати до команди “потужних людей”.
 
Через те, що на Донбасі найближчим часом очікується загострення, Зеленський хоче на посаді міністра оборони саме військового.
 
“Ми знаємо про стандарти НАТО (за якими міністр оборони має бути цивільний – ред.). Але у нас війна. Повернем цивільного після війни”, – зазначив співрозмовник у ОП.
 
Вони також додали, що майбутнє Резнікова під питанням, проте він має залишитись у команді. Зокрема, розглядалася можливість призначити його міністром юстиції, але Зеленський не має особливих претензій до чинного міністра Дениса Малюски.
 
Крім того, Резніков може замінити Павла Рябікіна на посаді міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Однак під цю ротацію може не вистачити голосів у парламенті, зокрема, всередині монобільшості.
 
“Ці скандали (навколо Міноборони – ред.) добре спрацювали. Наша фракція може відмовитися його зберегти та проголосувати. Однак у нас кульгає процес створення міжнародного трибуналу (для притягнення лідерів Росії до відповідальності за злочини агресії проти України –) ред.)”.
 
Рєзніков схиляється до залучення до роботи над судом. Про це він натякнув на прес-конференції 5 лютого, коментуючи чутки про свою можливу відставку.
 
Із заміною Буданова у ГУР проблем не має бути, запевняють співрозмовники.
 
Крім того, наступного тижня Рада має призначити Василя Малюка головою Служби безпеки України, а Ігоря Клименка – міністром внутрішніх справ. Зараз вони мають приставку “виконувач обов’язків”.
 
Видання звернулося за коментарем до прес-служби ОП та ГУР, проте там відмовилися від коментарів. Ще 1 лютого прес-секретар президента Сергій Никифоров відповів, що “поки що підпису під відповідними документами немає – рішення не прийняте”.
 
Як повідомлялося, за інформацією деяких ЗМІ, Сергія Гайдая найближчим часом можуть звільнити з посади голови Луганської обласної військової адміністрації.
 
Гайдай відреагував на свою “відставку”
 
 
 
 



Джерело

Теги по теме
Минобороны увольнение
Источник материала
Поделиться сюжетом