Підсумки 05.02: Нова комбінація та удар по Харкову
Підсумки 05.02: Нова комбінація та удар по Харкову

Підсумки 05.02: Нова комбінація та удар по Харкову

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: sluga-narodu.com

Глава парламентської фракції Слуги народу Давид Арахамія

Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія підтвердив плани провести перестановки в уряді; Окупанти влучили у житлову забудову та будівлю вищого навчального закладу. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Давид Арахамія повідомив про кадрові ротації

Верховна Рада проголосує за відставку міністра оборони Олексія Рєзнікова на наступному пленарному засіданні найближчим часом. На його місце буде призначено начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова. Про це на зборах фракції Слуга народу повідомив голова фракції Давид Арахамія. Водночас планується, що Рєзніков замінить Павла Рябікіна на посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Війська РФ завдали ракетного удару по Харкову

Як повідомив мер Харкова, дві ворожі ракети атакували Київський район міста. Одна з ракет потрапила до п’ятиповерхової будівлі вищого навчального закладу та завдала серйозних пошкоджень. Отримав поранення охоронець. Інша ворожа ракета потрапила біля житлового будинку. Постраждали чотири мешканці: 58-річний чоловік, дві жінки віком 54 років та 83-річна жінка. За попередніми даними, ворог вів обстріл міста з території Білгородської області ракетами типу С-300.

Окупанти обстріляли Херсон, у місті виникла пожежа

Під удар окупантів потрапила будівля ліцею у Херсоні. Внаслідок обстрілу на першому поверсі навчального закладу виникла пожежа. Обійшлося без жертв та постраждалих.

РФ завдали двох ракетних ударів по Дружківці в Донецькій області

Внаслідок атаки поранено п’ятьох осіб, пошкоджено чотири багатоповерхові будинки та дитсадок. Через руйнування сходових кліток мешканців під’їзду було заблоковано на вищерозташованих поверхах. Внаслідок злагоджених дій було врятовано дев’ятьох людей.

Україна ввела санкції проти Росатому та всієї ядерної галузі Росії

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій щодо ядерної галузі країни-агресора, у тому числі головної держкомпанії Росатом. Зеленський підкреслив, що сенс цього кроку – підтримати зусилля МЗС щодо “розширення глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії”.

Міноборони має намір “перезапустити” антикорупційне управління відомства

Ситуація в антикорупційному управлінні відомства є незадовільною настільки, що Національне агентство із запобігання корупції передало йому припис провести службову перевірку по співробітникам управління міністерства оборони. Глава Міноборони припускає, що працівників у цій структурі можуть замінити.

У Міноборони підтвердили, що Україна отримає від Ізраїлю технології оповіщення про ракети та дрони

Влада Ізраїлю надасть Україні технології оповіщення про ракети та дрони. Про це заявив міністр оборони Олексій Рєзніков. Разом з тим він не уточнив, коли саме ці технології надійдуть і як їх задіяють.

Стало відомо про роботу секретного батальйону на території РФ

Секретний батальйон Братство бореться з країною-окупантом поза фронтом війни. Робота батальйону варіюється від викрадення високопосадовців кремлівських чиновників до знищення ключової військової інфраструктури та збивання ворожих літаків на території Росії. Особливістю батальйону є те, що він діє незалежно від Збройних сил України.

В Одесі склалася складна ситуація зі світлом

В Одесі та Одеському районі до 40% споживачів (280 тисяч) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення. До міста прямують потужні генератори, які допоможуть у харчуванні критичної інфраструктури та дозволять підключити до електрики більше споживачів.

У США зафіксували рекордно низьку температуру

Температура повітря на вершині гори Вашингтон в американському штаті Нью-Гемпшир наприкінці цього тижня опустилася до мінус 42 градусів за Цельсієм. Американські метеорологи та кліматологи вважають, що це, ймовірно, найнижча температура, зареєстрована в історії США.



Джерело

Теги по теме
Россия США Обстрел Одесса Харьков Израиль Донецкая область Минобороны Коррупция энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом