Вчені розповіли про вплив ємностей на свіжість пива
Вчені розповіли про вплив ємностей на свіжість пива

Вчені розповіли про вплив ємностей на свіжість пива

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: pixabay.com
Вчені розповіли, як впливає ємність на свіжість пива

Експерти вивчили старіння бурштинового та індійського елю, порівнявши стабільність пива, що зберігалося у скляних пляшках та алюмінієвих банках.

Вчені провели нове дослідження та заявили, що свіжість пива залежить від його типу та ємності, в якій воно зберігається. Про це пише Technology Networks.

Зазначається, що напій залишається свіжішим у пляшках, якщо йдеться про бурштиновий ель. Якщо ж це індійський ель, то вибір тари практично не впливає на збереження пива.

“Пиво містить різні смакові сполуки, які виробляються дріжджами, хмелем та іншими інгредієнтами. Під час зберігання ці сполуки піддаються хімічним реакціям, в результаті яких одні смакові компоненти руйнуються, а інші утворюють нові. Цей процес може призвести до заброджування пива, внаслідок чого зменшуються деякі приємні смакові якості та збільшуються неприємні”, – зазначили вчені.

Так, дослідники Джесіка Пренні з колегами вивчили старіння бурштинового та індійського елю, порівнявши стабільність пива, яке зберігалося у скляних пляшках та алюмінієвих банках.

Тара з напоєм охолоджувалася протягом місяця, а потім зберігалася за кімнатної температури ще протягом п’яти місяців.

Кожні два тижні експерти аналізували вміст метаболітів.

“Концентрація деяких метаболітів у бурштиновому елі, таких як деякі амінокислоти та ефіри, значно відрізнялася залежно від того, в якій тарі він був упакований – у пляшці або банці. Навпаки, IPA був менш чутливий до типу упаковки, можливо, через більш високу концентрацію поліфенолів, що містяться у хмелі. Ці сполуки не лише запобігають окисленню, а й зв’язуються з амінокислотами, утримуючи їх у пиві, а не дозволяючи їм прилипати до внутрішньої поверхні тари”, – додали вчені.

Таким чином, пивоварам радять окремо вибирати тару для конкретного сорту пива.

Нагадаємо, раніше у лісах Дубліна вперше виявили предка дріжджів, які використовують для виробництва пива.

Вчені розповіли, як правильно пити пиво




Джерело

Теги по теме
ученые исследование
Источник материала
Поделиться сюжетом