Привезли обладнання на 45 мільйонів: Зеленська та Ляшко відвідали медзаклади у Львові
Привезли обладнання на 45 мільйонів: Зеленська та Ляшко відвідали медзаклади у Львові

Привезли обладнання на 45 мільйонів: Зеленська та Ляшко відвідали медзаклади у Львові

Обладнання придбали за кошти з благодійного аукціону. Його провели торік разом з Посольством України у Великій Британії.

Зеленська та Ляшко відвідали ЗУСДМЦ

Перша леді 14 квітня оглянула Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної Ради "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр", Разом із Зеленською були:

  • Максим Козицький – начальник Львівської обласної військової адміністрації;
  • Віктор Ляшко – міністр охорони здоров'я України;
  • Ірина Микичак – директорка з розвитку проєктів і регіональної координації Координаційного центру з психічного здоров'я КМУ;
  • Андрій Синюта – головний лікар;
  • Леся Підлісецька – керівниця клініки психічного здоров'я.

Сьогодні у Львові разом із міністром охорони здоров'я України Віктором Ляшком відвідали Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр (ЗУСДМЦ) та його підрозділ – Клініку психічного здоров'я дітей, підлітків та молоді,
– зазначила перша леді.

Під час візиту до Центру передали обладнання на суму понад 45 мільйонів гривень, придбане за кошти з благодійного аукціону, який провели спільно з Посольством України у Великій Британії минулого року.

Дивіться відео візиту Зеленської до ЗУСДМЦ

У клініці проконсультували майже 1300 дітей

Голова ЛОВА Максим Козицький прокоментував візит першої леді та міністра охорони здоров'я на Львівщину. За його словами, у Клініці психічного здоров'я дітей, підлітків та молоді ЗУСДМЦ за час повномасштабної війни надали майже 1300 консультацій пацієнтам від 2 років.

В межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я психологи медзакладу пройшли навчання в Ізраїлі та надають фахову безкоштовну підтримку вимушеним переселенцям і людям, які постраждали від війни. Також допомагають комплексно сім'ям, а не лише дітям,
– повідомив голова ЛОВА.

Козицький додав, що йому було цінно чути від Зеленської про те, що саме в Львівській області надають найкращу допомогу.

"Дякую за відповідальність, сумлінну роботу нашим медикам. Швидкого одужання усім пацієнтам", – підсумував очільник ЛОВА.

Дивіться фото візиту Зеленської та Ляшка / Фото Максима Козицького

Теги по теме
Дети Львов Медицина Виктор Ляшко
Источник материала
Поделиться сюжетом