"Дочка" "Нафтогазу" рік приховувала оренду офісу в центрі Києва: хто отримає десятки мільйонів держкомпанії
"Дочка" "Нафтогазу" рік приховувала оренду офісу в центрі Києва: хто отримає десятки мільйонів держкомпанії

"Дочка" "Нафтогазу" рік приховувала оренду офісу в центрі Києва: хто отримає десятки мільйонів держкомпанії

Заснована "Нафтогазом" компанія "Нафтогаз цифрові технології" заплатить 25 млн грн за оренду офісних приміщень. Гроші отримає компанія "Три О", яка була єдиним учасником тендеру та пов'язана з власником ліквідованого банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком. Його пов'язують з міністром часів Януковича Клименком, який втік Росію.

Прикметно, що, за інформацією Prozorro, договір про оренду було укладено ще у серпні 2022 року (коли, до речі, вже кілька місяців тривала повномасштабна війна). Тобто, майже за рік до публікації.

Офіс на 621 кв. м "Нафтогаз цифрові технології" знімає на 26 поверсі бізнес-центру Gulliver. Термін дії угоди – 1,5 року: з 1 вересня 2022 року до 29 лютого 2024-го.

Додатково "дочка" "Нафтогазу" використовуватиме й інші приміщення бізнес-центру. Зокрема:

  • загальні частини поверху "відповідно до їх функціонального призначення";
  • паркінг – у т.ч., 2 місцями у його закритій частині у режимі 24/7;
  • комору, склад тощо.

Офіс, що орендується, оснащений необхідними системами та мережами. А крім того, укомплектований:

  • меблями;
  • побутовою технікою;
  • мережевим та серверним обладнанням;
  • різноманітними приладами;
  • декором тощо.

Гроші не заощадили

Початковий тендерний запит від "дочки" "Нафтогазу" становив 24 млн. 999 тис. 999 грн. 99 коп. Пропозиція "Три О" повністю відповідає цій сумі. Тобто ціна в процесі тендеру знижена не була.

Слід Януковича

"Три О" була єдиним учасником тендеру. За даними Clarity Project, з 2017 року компанія взяла участь та перемогла у 5 тендерах на загальну суму 25,06 млн грн. Практично вся вона отримана від "Нафтогазу цифрові технології".

Власниками "Три О" є кілька компаній із різних країн – у т.ч., з офшорів. Зокрема:

  • українська "Компанія "Мобіл Вест";
  • британська "Подемос";
  • віргінські "Бадлі Коаст Лімітед" та "Левіш Венчерз Лімітед";
  • кіпрська "Хетібер Файненс Лімітед".

Власниками ж "Мобіл Вест" є та ж британська "Подемос", а також В'ячеслав Ігнатенко. Він – двоюрідний брат дружини власника ліквідованого банку "Михайлівський" Віктора Поліщука Лілії Рєзвої. Яка, як стверджував Поліщук ще у 2016 році, і керує "Гулівером".

При цьому сам Поліщук, йдеться в матеріалі НГ, став відомим за часів президентства Віктора Януковича – "в тому числі завдяки банку "Михайлівський", мережі магазинів "Технополіс" ("Ельдорадо") та зв'язкам з тодішнім міністром доходів Олександром Клименком, який утік після Євромайдану. в Росію".

"Три О" ж, за інформацією YouControl, станом на лютий 2023 року була податковим боржником. Борг компанії складав понад 5 тис. грн.

Як повідомляв OBOZREVATEL, "слід Януковича" простежується і в іншому держтендері. Комунальна установа "Управління спільною власністю територіальних громад" Закарпатської облради витратив понад 3 млн грн на купівлю 2 автомобілів чеської марки Skoda. Переможцем обох тендерів стала компанія "Закарпат-Авто", якою керує Сергій Ремез – колишній помічник скандального екснардепа від Партії регіонів, котрий нині є головою Мукачівської райради, Михайла Ланьо. Ця ж компанія виявилася єдиним учасником тендерів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом