19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МЗС — про “призначення” Резнікова послом у Британії: Розгляд кандидатур триває
МЗС — про “призначення” Резнікова послом у Британії: Розгляд кандидатур триває

МЗС — про “призначення” Резнікова послом у Британії: Розгляд кандидатур триває

У МЗС України прокоментували інформацію про можливе призначення міністра оборони Олексія Резнікова послом у Британії. У коментарі  агентству "Інтерфакс-Україна" речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що “розгляд відповідних кандидатур триває”.

- Розгляд відповідних кандидатур триває. Водночас закликаємо українських народних депутатів, зокрема Олексія Гончаренка, не займатися кадровими призначеннями у сфері зовнішньої політики, оскільки ця тематика не належить до їхньої фахової компетенції, — сказав він.

Ніколенко нагадав, що рішення про призначення послів України приймає президент за підсумками обговорення з міністром закордонних справ. 

1 серпня народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко написав у своєму телеграм-каналі, що міністра оборони Олексія Резнікова може бути призначено послом у Британії. За словами нардепа, “в Офісі президента вже дізнавались, як Резнікова сприймуть у Британії. І отримали схвальну відповідь”.

Президент України Володимир Зеленський звільнив Вадима Пристайка з посади посла у Великій Британії 21 липня. Олексій Гончаренко пов'язав це з тим, що Пристайко назвав "нездоровим сарказмом" слова глави держави про те, що він може дякувати за допомогу міністру оборони Британії Бену Воллесу хоч щоранку.

Теги по теме
Великобритания МИД Украины Вадим Пристайко
Источник материала
Поделиться сюжетом