У Києві відбувся захід для медійників «Редколегія. Саміт»
У Києві відбувся захід для медійників «Редколегія. Саміт»

У Києві відбувся захід для медійників «Редколегія. Саміт»

У Києві в суботу відбувся захід для працівників медіа "Редколегія. Саміт".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Співзасновник Медіацентру Україна Андрій Шевченко наголосив на важливості проведення цього заходу під час війни. Він підкреслив, що велика цінність у можливості зібрати на одному майданчику журналістів, медійників, комунікаційників. На його переконання, це – "велика сила, дуже важлива розмова і дуже важлива для держави справа".

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам‘ять викраденого і вбитого 16 вересня 2000 року в ніч з 16 на 17 вересня засновника "Української правди" Георгія Гонгадзе, а також усіх загиблих українських журналістів.

У межах заходу відбулися низка сесій і панельних дискусій. Так, учасниками першої сесії були заступниця міністра оборони України Ганна Маляр і радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк.

На панельній дискусії "Куди рухаються ринок і професія?" виступили шеф-редакторка Інтернет-видання "Бабель" Катерина Коберник, голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький і воєнний кореспондент телеканалу "1+1" Олександр Моторний. Модерувала сесію і дискусію українська журналістка Крістіна Бердинських.

У спеціальній сесії "Редколегії. Саміту" взяв участь віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Модерував головний редактор Forbes Ukraine Борис Давиденко.

Наступною відбулася дискусія у форматі авторської колонки "3 історії про професію", під час якої виступили журналіст і військовослужбовець Артем Шевченко, журналістка, ведуча, авторка документальних фільмів Світлана Усенко і продюсер Андрій Різоль.

У панельній дискусії "Україна цифрова" взяли участь головний редактор сайтів AIN.UA Ілля Кабачинський, працівниця DOU Владислава Зацарина, модерувала PR-директорка Genesis Олександра Петрунок.

У Києві в суботу відбувся захід для працівників медіа "Редколегія. Саміт" / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Також у межах заходу відбувся town-hall з першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком. Модератором був комунікаційний директор Програми USAID "Рада: наступне покоління", ГО "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков.

Останньою в програмі "Редколегії. Саміту" була панельна дискусія "Як державні комунікації (не) наближають перемогу?", в якій взяли участь заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко, генеральна директорка Директорату з питань інформаційної політики Офісу Президента України Ірина Побєдоносцева, радник голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Роман Вибрановський, шеф-редактор Obozrevatel Орест Сохар. Модерував дискусію співзасновник Media Center Ukraine Василь Самохвалов.

Участь у заході "Редколегія. Саміт" взяли понад 300 представників українських медіа. участь у який беруть понад 300 представників загальнонаціональних та регіональних ЗМІ. Це вже третій захід "Редколегії".

"Редколегія" – це найбільший медійний форум України, який об’єднує представників телебачення, преси, радіо і цифрових медіа. Представники індустрії збираються, щоб обговорити проблеми та виклики на ринку і найти шляхи розв'язання, поділитися ідеями щодо нових форматів контенту, розвитку та розширення бізнесу.

Теги по теме
Киев
Источник материала
Поделиться сюжетом