Коля Сєрга розповів, яку людину бачить на місці міністра культури: чи пропонували йому цю посаду
Коля Сєрга розповів, яку людину бачить на місці міністра культури: чи пропонували йому цю посаду

Коля Сєрга розповів, яку людину бачить на місці міністра культури: чи пропонували йому цю посаду

Музикант та військовий Коля Сєрга у час повномасштабного вторгнення створив "Культурний десант". Тема культури є близькою для артиста, тому Андріана Кучер запитала його, яку людину Коля бачить на місці міністра.

Коля Сєрга про майбутнього міністра культури

Музикант висловився про те, що не бачить конкретної людини, яка могла б стати міністром культури та інформаційної політики. Навіть якби він побачив список кандидатів, то навряд чи знав, хто з них на що здатен.

Я вважаю, що культура генерується не в міністерстві, так воно і є. Тому фокус уваги на міністерство як на головний орган прийняття рішень і формування культури – це погляд не в ту сторону. Це понт-фігура. Потрібно дивитися в іншу сторону,
– вважає Коля Сєрга.

На думку артиста, основна українська культура формується у деокупованих містах, прифронтових зонах, військових підрозділах. Сєрга підкреслив, що міністр має бути ефективним менеджером, який зможе скерувати цю культуру до цивільних.

"Потрібна людина, яка це відчуває, яка це бачить і зможе використати як концентрат та інтегрувати в цивільне суспільство. Вона має бути дотичною до війська: як волонтер, колишній військовослужбовець. Це має бути людина дуже категорична, туди треба приходити з мечем", – каже Коля.

Музикант також додав, що міністр повинен мати вплив на кулуари й спонсорів, бо в іншому разі вона знову збиратиме негатив і "її приберуть". Міністр має мати силу волі та відсутність страху.

Інтерв'ю з Колею Сєргою: дивіться відео онлайн

Інтерв'юерка також запитала у Колі Сєрги, чи пропонували йому посаду міністра культури. Але він відмовився відповідати на це запитання.

Кому пропонували посаду міністра

Прима-балерина Катерина Кухар зізналась, що їй пропонували податися у міністри культури. Та вона відповіла, що відмовилась. Причиною стало те, що у Катерини "наразі є місія іншого порядку". На думку Кухар, новому міністрові культури потрібно буде "зберегти та акумулювати все найкраще, що є в українській культурі", щоб передати це майбутньому поколінню.

Народний депутат Ярослав Железняк повідомляв, що кандидаткою на посаду міністра є Юлія Федів. Наразі Ростислав Карандєєв працює на посаді тимчасового виконувача обов'язків міністра культури та інформаційної політики України.

Источник материала
Поделиться сюжетом