Злочевський, Яценко, Бубка і Кіперман: журналісти знайшли за кордоном фігурантів найгучніших справ останніх років. Відео
Злочевський, Яценко, Бубка і Кіперман: журналісти знайшли за кордоном фігурантів найгучніших справ останніх років. Відео

Злочевський, Яценко, Бубка і Кіперман: журналісти знайшли за кордоном фігурантів найгучніших справ останніх років. Відео

Журналісти знайшли за кордоном героїв найгучніших справ останніх років. Крім того, вони дізналися про їхнє дорогоцінне майне.

Про це повідомляє журналіст Михайло Ткач у своєму розслідуванні. Зокрема, у французькому Сан-Жан-Кап-Феррі помітили яхту, якої раніше там не було. Вона звернула на себе увагу тим, що її назва схожа на російську ("Каріанна"). Однак при цьому, ім'я власника не поширювалося (щоб переглянути відео, доскролльте до кінця сторінки).

Аби дізнатися, кому належить судно, журналісти запустили дрон до яхти. Відпочивальники, помітивши пристрій, почали агресивно поводитися.

Згодом, від джерел в правоохоронних органах журналісти дізналися, що на яхті перебував колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський. А на яхті від дрона намагалася сховатися його донька.

Також журналісти заявляють, що Злочевський перебував на Кіпрі протягом чотирьох років. А незабаром він планує продати свою яхту, аби придбати величезний корабель.

У австрійському Відні журналісти знайшли колишнього першого заступника голови правління "ПриватБанку" Володимира Яценка. 

Як відомо, ще 25 лютого 2021 року Яценко, якого підозрюють у привласненні майна, вийшов під заставу в 52 млн грн. У березні 2022 року закінчилися строки встановлених судом обов'язків для нього і, оскільки, на думку правоохоронців, він не переховувався, нових зобов’язань на нього не накладали.

Фігуранту вдалося виїхати з України як "особі з інвалідністю другої групи". Загалом, він сім разів залишав країну, востаннє – у серпні минулого року. Так, він уже 14 місяців перебуває за кордоном.

Окрім того, журналісти знайшли маєток колишнього президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки. Він знаходиться за п'ять хвилин від Монако.

До слова, нещодавно СБУ відкрила кримінальне провадження на нього щодо можливої допомоги Росії. ЗМІ з посиланням на власні джерела стверджують, що Бубка регулярно буває в Монако.

А ще – у швейцарській Женеві біля п'ятизіркового готелю побачили одного з найбагатших людей в Оренбурзькій області Російської Федерації Сергія Чернова. Ба більше, неподалік від нього був Михайло Кіперман – один з бізнес-партнерів Ігоря Коломойського.

Як відомо, проти останнього СБУ відкрила справу за привласнення майже 600 млн грн "Укртатнафти".

Як повідомляв OBOZ.UA, чинного депутата Верховної РадиЯрослава Дубневича оголосило в розшук Національне антикорупційне бюро України. Політик підозрюється в організації схеми розкрадання газу на ТЕЦ і легалізації незаконно отриманого прибутку. 

А раніше проєкт "Наші Гроші" заявляв, що у Ярослава Дубневича знайшли 200 кг золота, елітні авто й нерухомість, нібито оформлені на підставну особу – тестя парламентаря.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом