Комітет НААУ очолив адвокат Олексій Шевчук зі скандальним минулим: що про нього відомо
Комітет НААУ очолив адвокат Олексій Шевчук зі скандальним минулим: що про нього відомо

Комітет НААУ очолив адвокат Олексій Шевчук зі скандальним минулим: що про нього відомо

Комітет Національної асоціації адвокатів України з питань інформаційної політики та взаємодії із засобами масової інформації очолив адвокат Олексій Шевчук.У суспільства та ЗМІ виникло питання: як НААУ може працювати з людиною, на які немає де ставити клеймо?

На нового очільника комітету покладено функції спікера НААУ, реагування на резонансі події за участі адвокатів , взаємодії з засобами масової інформації та формування інформаційної політики. Проте новий спікер неодноразово потрапляв у скандали, що активно обговорювались у ЗМІ. Проте НААУ їх злочинно проігнорувала, якщо назначила Шевчука своїм спікером.

Незаконна переправка чоловіків через кордон:

У черні 2023 року журналісти отримали доступ до бази даних волонтерів, внесених до системи "Шлях" Львівською ОВА на прохання різних громадських організацій - виявилось, що більшість організацій пов'язані з позаштатним радником голови ЛОВА з питань гуманітарної допомоги і волонтерства Олексієм Шевчуком, а деякі чоловіки не повернулись в Україну.

Образа ветерана війни Масі Найєма та позбавлення адвокадського свідоцтва:

У лютому 2023 році КДКА (Кваліфікаційно – дисциплінарної комісії адвокатури Київської області) призупинила дію адвокатського свідоцтва Олексія Шевчука за порушення правил адвокатської етики і образу колеги Масі Найєма. У відповідь Шевчук натякнув на інвалідність Найєма.

"Олексій у притаманній йому манері поваги до колег по адвокатурі і по ЗСУ звернув увагу Масі на те, що той не має ока", - відзначає Telegram-канал профільного відомства.

Справа тестя Шевчука за хабар:

Тест Олексія Шевчука Володимир Гера був затриманий 23 листопада 2015 року за підозрою в отриманні 20 тис. грн посадовими особами військової прокуратури, в результаті якої представники прокуратури згодом відмовились від обвинувачень і справа була повернута до прокурора.

Безуспішні спроби потрапити на державну службу:

Так, нещодавно він програв у конкурсі на посаду голови Держуправління справами, а перед цим також подавався на конкурс до Вищого антикорупційного суду. Як видно з реєстру НАЗК, 19 липня 2019 Шевчук також подав свою кандидатуру на посаду члена Вищої кваліфкомісії суддів. Перед цим Шевчук кілька разів намагався потрапити в Раду громадського контролю при НАБУ, але не пройшов.

Робота з корупціонерами і сепаратистами:

За свою кар’єру Олексій Шевчук вів резонансні кримінальні справи Геннадія Корбана, Ярослава Кашуби, Іллі Киви, Віктора Развадовського, Олександра Онищенка, Борислава Розенблата, Віталія Кличка, Ярослава Дубневича, Юлії Світличної, Дениса Любченка.

Окремо варто відзначити роботу Шевчука з Геннадієм Корбаном, якого Президент у 2021 році позбавив громадянства за роботу з агрессором.

У 2019 році був адвокатом міського голови Києва Віталія Кличка у позові Кличка до Кабміну, прем’єр-міністра Олексія Гончарука й керівника Офісу президента Андрія Богдана через рішення про звільнення його з посади голови КМДА.





Источник материала
Поделиться сюжетом