19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Колишнього чоловіка Брежнєвої та партнера Коломойського взяли під варту - поки що заочно
Колишнього чоловіка Брежнєвої та партнера Коломойського взяли під варту - поки що заочно

Колишнього чоловіка Брежнєвої та партнера Коломойського взяли під варту - поки що заочно

Суд задовольнив клопотання та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід

Сьогодні 24 січня, Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту бізнесмена Михайла Кіпермана, якого НАБУ і САП підозрюють у справі про схему із заволодіння електричною енергією ПрАТ "НЕК "Укренерго" на суму понад 716 млн грн та легалізації коштів.

Таке рішення 24 січня ухвалила слідча суддя ВАКС, інформує САП.

"24 січня 2024 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід організатору злочинної схеми по заволодінню електричною енергією ПрАТ "НЕК "Укренерго" та легалізації отриманих від її продажу коштів", — йдеться у повідомленні.

В прокуратурі додали, що суд задовольнив клопотання та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Варто зауважити, що Кіперман також відомий як колишній чоловік співачки Віри Брежнєвої, — вони були одружені з 2006 по 2012 рік і мають спільну дочку Сару.

Нагадаємо, що ПрАТ "НЕК "Укренерго" прокоментували викриття схеми про заволодіння електричною енергією. Вони тісно співпрацюють з НАБУ в цій справі та надають слідству всю необхідну інформацію.

В березні 2022 року Україна перебувала на початку повномасштабного вторгнення, компанія-трейдер "Юнайтед-Енерджі", скориставшись цими обставинами, споживала електричну енергію, яку не придбала, і не заплатила НЕК "Укренерго" за небаланс електроенергії, який створила.

У повідомленні зазначається, що сума боргу перед "Укренерго" склала 1,7 млрд грн. При цьому банк-гарант не забезпечив виплату "Укренерго" фінансової гарантії.

Раніше "Телеграф" писав, що державна компанія "Укрнафта" розпочала банкрутство заводу олігарха Ігоря Коломойського.

Теги по теме
Игорь Коломойский
Источник материала
Поделиться сюжетом