Італійський салат "Капрезе". Класичний рецепт приготування
Італійський салат "Капрезе". Класичний рецепт приготування

Італійський салат "Капрезе". Класичний рецепт приготування

Салат Капрезе – улюблена страва італійців, які є прихильниками правильного харчування та здорового способу життя. Салат готується за лічені хвилини, поєднуючи в собі корисні продукти

рецепт салату Капрезе

Інгредієнти для салату Капрезе:

  • помідор - 3 шт.
  • сир Моцарелла - 360 г
  • листя базиліка - за смаком
  • оливкова олія - за смаком
  • сіль і свіжомелений чорний перець - за смаком
  • бальзамічний оцет - 100 г

Покроковий рецепт приготування салату капрезе:

  • у маленькій каструлі довести бальзамічний оцет до кипіння на повільному вогні
  • варити від 10 до 20 хвилин, поки бальзамічний оцет не загусне 
  • зняти з вогню, вилити в миску або графінчик та дати охолонути
  • нарізати помідор та сир Моцарелла на скибочки середнього розміру приготувати блюдо для салату
  • викласти скибочки помідора та сиру Моцарелла на блюдо, щоб вони перекривали один одного
  • викласти листя базиліка між скибочками
  • збризкати оливковою олією зверху кожну скибочку
  • виконати те ж саме з бальзамічним оцтом
  • бальзамічний оцет зберігайте у холодильнику для подальшого використання наприкінці - посипати салат сіллю та приправити чорним перцем
  • подавати салат на обід із скибочками хрусткого хліба або на вечерю з яловичиною.

Смачного!

Теги по теме
Новости Общество
Источник материала
loader
loader