Взяли фейк з пародійного каналу: ЗМІ Росії осоромилися з "розшифровкою переговорів" Залужного
Взяли фейк з пародійного каналу: ЗМІ Росії осоромилися з "розшифровкою переговорів" Залужного

Взяли фейк з пародійного каналу: ЗМІ Росії осоромилися з "розшифровкою переговорів" Залужного

Медіа країни-агресорки спробували видати фейковий скриншот за справжній. За допомогою нього ворожі ЗМІ намагалися пояснити чутки про "звільнення" Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та "конфлікти" з Володимиром Зеленським.

Звідки з'явився скриншот

Фейкова розшифровка переговорів Залужного з'явилася по обіді 2 лютого в російських пародійних телеграм-каналах, які не є новинними ресурсами чи джерелами інсайдерської інформації. Там публікується лише сатира, пародії, жарти з інтернету тощо.

Згодом цієї ж п'ятниці офіційні ЗМІ Росії, які претендують на статус новинних медіа, передрукували цю розшифровку. Ба більше, вони спробували цілком серйозно розібрати скриншот та на його основі зробити висновки щодо повідомлень про нібито відставку Валерія Залужного.

Що показано на скриншоті

На фейковому скриншоті продемонстрована розшифровка нібито телефонних переговорів Валерія Залужного з радником глави ОП Михайлом Подоляком та командувачем Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським.

У фейковому документі зауважується, що Головнокомандувач ЗСУ нібито спілкувався російською телефоном. У наведених вигаданих цитатах він буцімто нецензурно критикує Володимира Зеленського та дає йому різні образливі прізвиська.

Обережно, на кадрах присутня ненормативна лексика!


Скриншот фейкового документа / Фото з соцмереж

Як відреагували в Україні

Фейковий скриншот швидко розповсюдився й в українському сегменті інтернету. Чимало українських телеграм-каналів одразу написали, що це російська ІПСО.

Користувачі відреагували на вигадану розшифровку з гумором. На її основі українці зробили чимало мемів.

Росіяни часто поширюють фейки

  • Нещодавно кремлівська пропаганда створила вкид про те, що Україна збирає відомості про своїх громадян у ФРН задля передачі даних ТЦК. Посол України у Німеччині Олексій Макеєв спростував російський фейк та вказав на помилки, яких припустилися окупанти.
  • Не так давно росіяни поширювали неправдиву інформацію про нібито початок пандемії хвороби Х. Ба більше, вони звинувачували у цьому МОЗ України.
Теги по теме
Россия СМИ Курьезные новости
Источник материала
Поделиться сюжетом