19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ребров: Ми повинні дивитися на себе і думати про свою гру. Все в наших силах
Ребров: Ми повинні дивитися на себе і думати про свою гру. Все в наших силах

Ребров: Ми повинні дивитися на себе і думати про свою гру. Все в наших силах

Головний тренер збірної України Сергій Ребров прокоментував вибір футболістів до національної команди для поєдинків плей-оф відбору Євро-2024 проти Боснії і Герцеговини.

"З Олександром Зінченком я багато говорю, я в курсі його травми. Зараз ми сподіваємося, що він буде у заявці Арсеналу, але я не знаю, чи буде він у складі чи ні – це вирішуватиме тренеру. У нього є ще дві гри — у чемпіонаті та Лізі чемпіонів, тож дивитимемося. Найголовніше, що він займається у спільній групі разом із командою, тому він викликаний до збірної і я впевнений він допоможе збірній. Я поки що не знаю, на скільки можна розраховувати на нього.

Я вдячний нашим клубам, що допомогли збірній зібратися раніше, бо Боснія збирається 18-го числа, бо мають лише одного гравця з національного чемпіонату. Ми маємо багато гравців за кордоном, де напружений графік. Той же Михайло Мудрик приїде 17-го, а решта приїде раніше. У нас буде час вирішити, хто гратиме.

Я дуже задоволений, що Андрій Лунін має практику, а вчора дивився матч Бенфіки. Всі наші основні воротарі мають практику – це дуже добре і безпосередньо перед грою вирішимо хто гратиме. Попереду у них є матчі у чемпіонатах та єврокубках, тож зараз говорити про те, хто буде у воротах зарано.

Що потрібно Владиславу Ванату, щоби вийти на ваш рівень? На мій рівень? Я вважаю, що він має свій рівень, досить високий, який дозволяє бути викликаним до збірної. Для мене важливо, щоб у збірній були різнопланові нападники. Він не такий як Артем Довбик чи Роман Яремчук. Він виконує іншу роботу. І все залежатиме від плану на гру, і я впевнений, що він нам допоможе.

Я задоволений, що має практику Яремчук, який грає в основному складі Валенсії, і я бачу як він працює. Довбик, на жаль, зараз не забиває, але я бачу як він працює на команду, яка йому довіряє.

Я вважаю, що з нападниками зараз ситуація хороша – усі вони мають практику. Подивимося на них у тренувальному процесі і потім вирішимо, хто гратиме.

Я вважаю, що ми всі маємо допомагати Руслану Ротаню, щоб він мав конкурентоспроможну команду на Олімпійських іграх. Це сталося вперше і ми не маємо такого досвіду. В той час у Динамо та Шахтаря будуть важливі матчі кваліфікації, тому треба говорити з клубами та тренерами. Олімпіада — дуже важливий турнір і дуже важливо, що там буде представлено збірну України, яка має бути конкурентоспроможною. Ми зробимо все можливе, щоби це сталося.

Мені дуже шкода, що Андрій Ярмоленко не встиг відновитися. Він дуже хотів допомогти збірній та Динамо. Але, на жаль, зараз він не в тому стані – я бажаю йому якнайшвидшого одужання.

Володимира Бражка викликали у збірну не тому, що Тарас Степаненко отримав травму. На жаль, Тарас зараз травмований. Я з ним розмовляв. Можливо, ми його викличемо на другу зустріч. Подивимося на динаміку його відновлення. Бражко заслуговує на виклик своєю грою за молодіжку, зараз він має постійну практику в Динамо. Нам потрібно використовувати молодих гравців. Це важливий виклик і для нього, і для гравців молодіжної збірної. Ми все бачимо і надалі викликатимемо футболістів з молодіжної збірної до першої команди.

П'яте місце Боснії і Герцеговини — це не те місце в групі, на яке вони заслуговували. Але є що є. Це третій тренер збірної за минулий рік і коли він прийшов, він робив велику ротацію і дивився хто є. Хто гратиме проти нас – невідомо. Всі гравці грають у Європі, тому це міцна команда і ми маємо бути готовими до неї. Насамперед ми повинні дивитися на себе і думати про свою гру. Все в наших силах.

Можливе повернення чемпіонату U-21? Ну дивіться. Я не знаю, чому, коли я тільки дав якесь інтервʼю, усі одразу почали запитувати клуби: "А що ви думаєте?". Наприклад, коли я розмовляю з тренерами команд, то вони майже усі за.

Вони розуміють, що команда U-21 – це команда, звідки вони можуть черпати гравців, які допоможуть у майбутньому. Але з іншого боку, зараз дуже багато команд, які вже використовують навіть гравців U-19, не U-21. Тому, як я казав, це моє бажання, я хочу повернути цей чемпіонат і я хочу, щоб у нас було більше молодих гравців, які будуть отримувати практику в U-21.

Але як це будемо робити? Я розмовляю з тренерами, керівниками клубів. Зараз, я впевнений, це неможливо. Але на майбутнє це моя думка. Але надалі ми будемо розмовляти з клубами та якось вирішувати це питання. Для мене це важливо. Я вважаю, що це важливо для молодіжної збірної України.

Статус фаворита у матчах проти Боснії і Герцеговини? Мені цей статус не заважає. Я сподіваюся, що він не заважає гравцям. Я пам'ятаю матчі з Італією, де ми мали забити на останніх хвилинах. Гра може складається по-різному, як ми вчора бачили у грі між Динамо та Вересом. Потрібно дивитися на себе та готуватися. Ці матчі вирішують долю нашої країни на Євро-2024. Зараз ми вже маємо подібний досвід, і я впевнений, що гравці готові", — сказал Ребров на прес-конференції УАФ.

Нагадаємо, матч Боснія та Герцеговина – Україна відбудеться 21 березня, о 21:45 за київським часом.

Источник материала
Поделиться сюжетом