Науковці з'ясували, як щоденне вживання авокадо впливає на якість дієти
Науковці з'ясували, як щоденне вживання авокадо впливає на якість дієти

Науковці з'ясували, як щоденне вживання авокадо впливає на якість дієти

Дослідники з Департаменту наук про харчування штату Пенсільванія з'ясували, що вживання одного авокадо на день може поліпшити загальну якість дієти.

"Авокадо - це багата поживними речовинами їжа, що містить багато клітковини. Ми хотіли з'ясувати, чи призведе регулярне вживання авокадо до підвищення якості дієти", - сказала один з авторів дослідження Крістіна Петерсен, пише Medicalxpress.

У дослідженні взяли участь 1008 осіб. "Ми виявили, що учасники, які з'їдали авокадо на день, значно збільшили прихильність дієтичним рекомендаціям", - сказала Петерсен. Вона пояснила, що це може допомогти людям дотримуватися рекомендацій з харчування і поліпшити якість раціону.

"Ми визначили, що учасники використовували авокадо як замінник деяких нездорових продуктів із високим вмістом рафінованих зерен і натрію", - сказала Петерсен.

"Покращуючи дотримання дієтичних рекомендацій, ми можемо допомогти знизити ризик розвитку хронічних захворювань і подовжити тривалість здорового життя", - зазначила фахівець.

Користь авокадо для здоров'я

Авокадо - чи не найпопулярніший суперфуд останніх років: якщо раніше більшість бачила його хіба що в сушах або як частину салату, зараз - це одна з головних складових "здорової тарілки", яку радять вживати для повноцінного харчування. При цьому вчені виділили 7 нюансів вживання авокадо,про які не всі знають.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом