Після звільнення Данілова: Зеленський змінив склад Ставки
Після звільнення Данілова: Зеленський змінив склад Ставки

Після звільнення Данілова: Зеленський змінив склад Ставки

Крім того, Володимир Зеленський 29 березня повідомив, що колишній секретар РНБО Олексій Данілов продовжить роботу на дипломатичному напрямку. Президент погодив його кандидатуру як нового посла України в Молдові.

Зеленський змінив склад Ставки

Сьогодні, 29 березня, Володимир Зеленський змінив склад Ставки Головнокомандувача. Про це свідчить відповідний указ №201/2024 на сайті президента.

Так, він постановив увести до персонального складу Ставки новопризначеного секретаря Ради національної безпеки й оборони України.

Затвердити у персональному складі Ставки Верховного Головнокомандувача Координатором Ставки Верховного Головнокомандувача Литвиненка Олександра Валерійовича – Секретаря Ради національної безпеки й оборони України,
– йдеться в указі.

Зокрема, до персонального складу Ставки затвердили новообраного голову Служби зовнішньої розвідки України. Мовиться про Олега Іващенка. Водночас вказано вивести зі складу Ставки Олексія Данілова.

Зеленський звільнив двох заступників голови ОП

  • Президент України звільнив двох заступників голови ОП. Відповідні укази опубліковані на сайті Президента України. На місце Олексія Дніпрова та Андрія Смирнова призначили Олену Ковальську та Ірину Мудру.
  • Раніше Кабмін оприлюднив інформацію про звільнення Ірини Мудрої з посади заступника міністра юстиції України за власним бажанням. Відповідне розпорядження затвердив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
  • У 2022 році брат заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова Ігор, за даними розслідування, нібито придбав, квартиру та земельну ділянку в Карпатах, за ціною, значно нижчою за ринкову.
  • Пізніше Смирнов запевнив, що журналіст, який повідомив про майно його брата, буцімто вирізав фрагмент, де розповідалося про те, як родич посадовця продавав свої автівки.
  • Ірина Мудра очолювала команду юристів, що готувала міжнародний позов проти Росії у звʼязку з анексією Криму. Протягом тривалого часу вона займала керівні посади у кількох українських банках.
  • Олена Ковальська обіймала посаду керівника Кабінету голови Офісу Президента та членкині робочої групи при президентові зі створення Трибуналу, який судитиме владу Росії за злочини проти нашої держави.
Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом