П’ять українців потрапили у щорічний рейтинг мільярдерів Forbes
П’ять українців потрапили у щорічний рейтинг мільярдерів Forbes

П’ять українців потрапили у щорічний рейтинг мільярдерів Forbes

П’ять українців потрапили у щорічний рейтинг мільярдерів Forbes

Число мільярдерів у світі за рік зросло. Навіть у підсанкційній Росії.

П’ять українських бізнесменів потрапили до щорічного рейтингу мільярдерів за версією американського журналу Forbes. Найвище місце  в списку з числа громадян України – 785 – посів Рінат Ахметов. Водночас Ігор Коломойський, який знаходиться під вартою в київському СІЗО у Києві, вилетів з рейтингу, в якому торік він фігурував як громадянин Ізраїлю.

Найвище місце в ньому традиційно посів власник групи СКМ Рінат Ахметов. Цього року його активи журналісти оцінили нижче, ніж у 2023-му, – в $4 млрд (у торішньому рейтингу було $5,7 млрд), що опустило його на 785-те місце (в торішньому рейтингу було 445-те).

Другим у списку є власник Interpipe Віктор Пінчук, який зайняв 1623 сходинку.  Його активи оцінено у $2 млрд  та за рік скоротились на $100 млн.

Власник Smart Holding Вадим Новинський зайняв 2410 місце в глобальному рейтингу Forbes з $1,2 млрд, втративши за рік $200 млн.

Цю ж сходинку у рейтингу займає і акціонер Ferrexpo Костянтин Жеваго, статки якого оцінюють в $1,2 млрд, які за 2023 рік зменшились на $100 млн.

П’ятим українцем у списку є співвласник групи «Приват» Геннадій Боголюбов. Він займає 2692 місце у рейтингу із статками $1 млрд.

У списку також є співзасновники стартапу Grammarly Олексій Шевченко та Максим Литвин, статки яких  оцінені по $1,9 млрд в кожного, однак у рейтингу вони вказані як громадяни Канади.

Найбагатшим у світі за версією Forbes є французький бізнесмен Бернар Арно та його родина. Активи лідера індустрії моди LVMH оцінені у $195 млрд.

Загалом  Forbes зазначає, що зараз у світі більше мільярдерів, ніж будь-коли раніше – 2781. Це на 141 більше, ніж минулого року, і на 26 більше рекорду, встановленого у 2021 році.

Загальна вартість їхніх статків усіх мільярдерів досягла $14,2 трлн, що на $2 трлн більше, ніж у 2023 році, і на $1,1 трлн більше попереднього рекорду 2021 року.

Також за рік із 110 до 125 зросло у рейтингу число російських мільярдерів. При цьому ще десять російських багатіїв відмовились від російського громадянства.

Источник материала
Поделиться сюжетом