19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна та Британія підписали нову оборонну угоду
Україна та Британія підписали нову оборонну угоду

Україна та Британія підписали нову оборонну угоду

Україна та Великобританія у середу, 10 квітня, підписали рамкову домовленість про співпрацю у сфері оборонних матеріалів. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умеров у Facebook.

– Нова угода стане дієвим механізмом посилення нашої співпраці у військовій галузі, відкриває шлях до надання ще більшої підтримки з боку Великобританії, залучення найпрогресивніших британських технологій для нашої оборони, – написав Умєров. - Закликав представників десятків британських компаній – учасників форуму інвестувати в Україну, створювати тут спільні підприємства для нашої спільної перемоги.

З боку України документ підписали Умеров та міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин. З боку Британії – міністр із торгівельної політики Грег Хендс.

Уряд Великобританії повідомив, що підписання угоди в Києві відбулося під час найбільшої торгової місії 29 британських компаній, які прибули в Україну, "щоб розповісти про свій досвід та знайти можливості для співпраці". Як йдеться у прес-релізі уряду, посилення співпраці може призвести до реалізації десятків проектів між найбільшими оборонними компаніями Великобританії, Збройними силами України та українськими компаніями – від створення стратегічних військових ремонтних підприємств до відновлення цивільної інфраструктури та впровадження технологій захисту від кібератак.

  • Ця домовленість слідує за історичною угодою між Великобританією та Україною про співпрацю у сфері безпеки, яку підписали прем'єр-міністр Ріші Сунак та президент Володимир Зеленський у січні 2024 року.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна та Сполучене Королівство уклали безпрецедентну угоду щодо безпеки. Завдяки цьому документу майбутнє Європи зміниться, упевнений він.
  • Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що угода щодо гарантій безпеки України та Британії стане еталонним варіантом для інших країн. А після закінчення війни цей документ стане угодою про союзництво.
Теги по теме
Великобритания Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом