Зеленський призначив нового заступника Єрмака: ним став Микола Точицький
Зеленський призначив нового заступника Єрмака: ним став Микола Точицький

Зеленський призначив нового заступника Єрмака: ним став Микола Точицький

Він замінив на посаді Андрія Сибігу, якого звільнили кілька днів тому. Раніше Точицький обіймав посаду заступника голови МЗС України.

Призначення Точицького

Володимир Зеленський 15 квітня призначив Миколу Точицького заступником керівника Офісу президента України. Відповідний указ з'явився на сайті Президента України.

Попереднього заступника – Андрія Сибігу, звільнили 12 квітня. Кабмін призначив його першим заступником міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Заступником голови МЗС до призначення Сибіги був саме Микола Точицький.

Що про нього відомо

Варто зазначити, що Микола Точицький працює в МЗС з 1993 року на різних посадах. У свій час він був генеральним консулом України в Сан-Франциско, постійним представником України при Раді Європи, надзвичайним і повноважним послом України в Бельгії. Заступником глави МЗС працював із 29 вересня 2021 року.

Микола Точицький народився 22 вересня 1967 року у Вінницькій області. Він закінчив КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю філолог, перекладач французької та англійської мов. Також він має диплом юриста-міжнародника Інституту міжнародних відносин КНУ. Дипломат також закінчив Женевський центр політики безпеки.

Звільнення при владі

  • Наприкінці березня Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента. На місце Олексія Дніпрова та Андрія Смирнова призначили Олену Ковальську та Ірину Мудру. Остання до цього була заступником міністра юстиції України.
  • Згодом президент України у вечірньому зверненні анонсував нові зміни у владі. Він зазначив, що команда намагається зробити Офіс президента більш функціональним. Як розповів речник президента Сергій Никифоров, зміна радників та помічників Володимира Зеленського пов'язана з оптимізацією штату Офісу Президента. Зеленський очікує подібних зусиль і від інших органів влади.
  • Окрім двох заступників Андрія Єрмака, Зеленський також звільнив секретаря РНБО Олексія Данілова, а також першого помічника президента України Сергія Шефіра. Також свої посади втратили позаштатні радники президента Олег Устенко, Сергій Трофімов, Михайло Радуцький.
Теги по теме
Офис Президента Андрей Ермак
Источник материала
Поделиться сюжетом