Як підйом сходами впливає на тривалість життя
Як підйом сходами впливає на тривалість життя

Як підйом сходами впливає на тривалість життя

Дослідники представили результати на науковому конгресі Європейського товариства кардіологів ESC Preventive Cardiology 2024.

Учені радять, якщо у вас є вибір піднятися сходами чи ліфтом, вибирайте сходи, оскільки це допоможе вашому серцю.

"Навіть короткочасні моменти фізичної активності сприятливо впливають на здоров'я", – ідеться у дослідженні.

Чому це дійсно важливо

Серцево-судинні захворювання – є однією з найпоширеніщих причин смертності. Та значно знизити ризики можна просто залишаючись фізично активними.

Проблема в тому, що майже кожна четверта доросла людина в світі не досягає щоденного рекомендованого рівня фізичної активності. А ось підйом по сходах є простим і доступним способом впровадити в життя хоча б мінімальну кількість фізичної активності.

Деталі дослідження

Команда науковців провела мета-аналіз 9 досліджень, у яких взяли участь майже з 500 тисяч учасників. Серед них були і здорові люди, і ті, які мали в історії хвороби захворювання периферичних артерій. Вік учасників – від 35 до 84 років, при чому більшість, а саме 53% з них – були жінками.

Люди, які піднімались сходами, мали на 39% нижчу ймовірність смерті від серцево-судинних захворювань (інфаркту, серцевої недостатності та інсульту) і на 24% менший ризик передчасної смерті, порівняно з тими, хто обирав ліфт, –
наголосили дослідники.

Презентуючи ці дані вчені наполягли на тому, що людям достатньо додати корисих звичок у своє повсякденне життя і це матиме неабиякий вплив на стан їх здоров'я.

Теги по теме
Спорт Здоровье Профилактика заболеваний
Источник материала
Поделиться сюжетом