20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В РФ оголосили у розшук Данілова, Клімкіна та інших українських експосадовців: у чому їх "звинувачують"
В РФ оголосили у розшук Данілова, Клімкіна та інших українських експосадовців: у чому їх "звинувачують"

В РФ оголосили у розшук Данілова, Клімкіна та інших українських експосадовців: у чому їх "звинувачують"

Росія оголосила в розшук чергових українських експосадовців. Йдеться про колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, колишнього голову МЗС Павла Клімкіна, екс-главнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака та колишнього спікера Верховної ради Володимира Гройсмана.

У РФ їм загрожує до 20-30 років позбавлення волі. Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Зазначається, Хомчак, Аваков, Гройсман та Клімкін розшукуються за статтею 356 ч.1 Кримінального кодексу РФ ("Застосування заборонених засобів та методів ведення війни").

Водночас Данілов розшукується за статтями "Терористичний акт" та "Організація злочинної спільноти (злочинної організації) або участь у ній". Загалом йому загрожує до 30 років позбавлення волі.

Авакова також розшукують за статтями 126 ч. 3 ("Викрадення людини організованою групою"), 105 ч. 2 ("Вбивство двох або більше осіб"), 282 ч. 2 ("Порушення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності"), 144 год. ("Перешкода законній професійній діяльності журналістів"). За даними слідства, за його відома, Коломойським та іншими особами з-поміж вищих керівників Міністерства оборони України було організовано викрадення журналістів "Зірки" Андрія Сушенкова та Антона Малишева. Загалом за всіма звинуваченнями йому загрожує довічне ув'язнення.

Варто зазначити, що Росія на третій рік повномасштабної війни проти України вирішила оголосити президента Володимира Зеленського в розшук. Він нібито порушив якусь статтю Кримінального кодексу РФ.

Також МВС РФ оголосило у розшук командувача сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка.

Крім того, міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у розшук Петра Порошенка, п'ятого президента України. Його розшукують за якоюсь "статтею" Кримінального кодексу РФ. Також оголошено в розшук народного депутата Олексія Гончаренка.

Як писав OBOZ.UA, у березні 2024 року Басманний районний суд міста Москва заочно відправив керівника СБУ Василя Малюка "під варту" на два місяці. Глава СБУ заявив, що це рішення "не заслуговує на жодну увагу".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом