30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Співачка SWOIIA: 20 років на сцені і неймовірні факти, яких ви ще не знали
Співачка SWOIIA: 20 років на сцені і неймовірні факти, яких ви ще не знали

Співачка SWOIIA: 20 років на сцені і неймовірні факти, яких ви ще не знали

— Катю, ваші прикраси просто неймовірної краси та витонченості. Розкажіть, як виникла ідея створення бренду?

Дуже дякую! Мені неймовірно приємно кожного разу, коли чую відгуки на свої прикраси. Коли я навчалася в Лондоні, це був десь 2017-2018 рік, я була на барахолці, де знайшла такі перстні з натуральним камінням. Вони мені дуже сподобалися, адже були необроблені, і для мене такі речі несуть в собі особливу енергію. Ці перстні були як мій талісман. Пам'ятаю, коли я брала участь в національному відборі на Євробачення в 2020 році, вони були зі мною. В кожні важливі моменти мого життя я їх надягала, проте, на жаль, більше ніде і ніколи такі перстні не зустрічала. До речі, хочу сказати, коли почалось повномасштабне вторгнення 24 лютого, у мене просто вилетіли ці камінчики з перстнів і розбились. Тому я вважаю, що такі речі нас захищають, поглинаючи в себе всю негативну енергію і стрес. Я дуже в це вірю. Тому і вирішила, якщо я не можу це знайти та придбати, то треба створити. І ось так і виникла ідея створювання бренду KATÁRA jewellery.

— Чому саме назва KATÁRA, як ви її розшифровуєте? Яка місія вашого бренду?

Я не хочу розкривати весь секрет назви, хай це буде така маленька моя таємниця. Єдине можу сказати — ця назва походить від мого імені. А щодо місії, мені було важливо об'єднати сенси кожного камінчика, посил та енергію, котру несе в собі виріб, каміння, мінерал. Аби це було красиво, натурально та надавало людині свою особливу силу.

— Ви разом з брендом допомагаєте благодійними справами тваринкам. Розкажіть про це. Яка кількість допомоги вже була передана?

Так, але я допомагаю пухнастикам не тільки разом з брендом прикрас. Цю колекцію Ukraine ми створили задля того, аби також допомогти тваринкам. Я насправді з перших днів березня повномасштабного вторгнення, почала вже допомагати тваринам, бо тоді була критична ситуація, дуже складна з їжею, евакуацією, ліками. Зараз вже легше, з'явилися нові фонди, міжнародні організації, котрі допомагають. В Україні люди неймовірні, бо всі ми піклуємось про братів своїх менших. Хочеться, щоб цей тренд і надалі поширювався й прогресував в нашій країні.

Зараз ми збираємо кошти на миски, аби вони могли їсти і пити водичку, бо вони бешкетники і дуже люблять ними гратися, гристи. Тому виникає потреба оновлювати їх кожні 6 місяців, а особливо, після зими. Також зараз в бабинецькому притулку розширюють вигульну зону для песиків, і є необхідність закупівлі парканів. Також є потреби на матеріали для утеплення їх будочок на зиму. Вже у липні я зроблю перший великий звіт, розкажу яку суму ми зібрали, та що нам вдалося придбати. І обов'язково сама поїду до притулку, щоб знову навістити наших хвостиків. Я дуже люблю робити це все сама: бувати там, гратися з собачками, дізнаватися гарні новини, що хтось знайшов нових господарів, нову домівку і родину.

— Декілька місяців тому була створена вами благодійна колекція Ukraine. Зараз вона користується попитом? Чи відгукуються ваші клієнти при купівлі цих прикрас саме на благодійну історію?

Знаєте, можу сказати, що через обставини, в котрих живуть зараз українці вже тривалий час, в нас ця звичка вже вросла. Я вважаю, що це дуже круто, що ми допомагаємо один одному, що в нашому ДНК вже прошивається звичка донатити і допомагати. Це неймовірно. І так, звичайно, це відгукнулося людям, які купують мої прикраси, й це не може не радувати.

— Яка річ з бренду KATÁRA найпопулярніша зараз та яка ваша найулюбленіша?

Ви знаєте, тут нема якоїсь такої тенденції. Дуже люблять колекцію Ukraine, бо, на мою думку, в нас гарно вийшло поєднати кольори нашого прапору з цитріном та аквамарином і надати особливі сенси. Також популярна модель з камінчиком пірит, в народі його називають «Золото дурнів», його дуже сильно люблять, вироби з цим камінням швиденько розлітаються. Для мене кожна річ, кожний виріб особливий, тому я не можу відокремити щось. Я обожнюю димчастий кварц, мені дуже подобається рожевий аметист, аквамарин. Взагалі я можу дуже довго перераховувати. Коли ти розумієш, що несе в собі кожний камінчик, розумієш, який в тебе настрій, що тобі хочеться в собі доповнити, а де себе підтримати. Ось так я і обираю кожного дня прикрасу для себе.

— Чи плануєте розширення магазини в Україні, нові колекції?

Так, звичайно, ми над цим вже працюємо, ведемо перемовини. Не буду розкривати всі карти, але ми відкриті для партнерства. І дуже сподіваюсь, що наприкінці цього літа чи на початку вже вересня в нас буде фізична точка продажу в Києві. Щодо нових колекцій, в нас завжди оновлюється асортимент. Раз в три місяці ми випускаємо щось новеньке, тому слідкуйте.

— Катю, ви є прикладом для багатьох жінок, не зупиняючись виключно на музичному напрямку, а ще і викриваєте нові галузі у своєму житті. Як ви прийшли до створення ще одного проєкту?

Дуже дякую, мені це приємно чути! Хочу сказати, я завжди прагнула розвиватись в різних напрямках, тому, мабуть, в мене 4 освіти. Дуже хотілося ще десь себе реалізувати, окрім музичного напрямку. Звичайно, співоча кар'єра і взагалі творчість – це моє життя. Я без цього не можу. Проте це не виключає того, що я можу зробити і створити ще щось, що буде подобатися людям. Зараз, на прикладі бренду KATÁRA jewellery бачу, що в мене це виходить. І я дуже радію, коли бачу, як дівчата носять мої прикраси. Це неймовірно круто.

— Не можемо не пригадати зворушливу прем'єру кліпу «Пташка». Там були задіяні прикраси бренду? Які ваші відчуття після презентації цієї роботи?

Дякую. Насправді до кожної своєї фотосесії, зйомки чи проявів мене десь в публічному просторі завжди вдягаю свої прикраси. Або коли просто йду з подругами на каву чи повечеряти, завжди вдягаю KATÁRA jewellery, тому що я дуже люблю свій бренд. Не через те, що хочу прорекламувати. Ні. Бо він завжди актуальний, класний і має особливий сенс. Щодо моїх почуттів після презентації цієї роботи, я дуже щаслива, бо дуже чекала на цю прем'єру, саме цієї пісні. На мою думку, в ній я розкрилася по-новому. Я дуже рада, що ми дали такі круті сенси цій пісні завдяки відеороботі з Антоном Пожидаєвим, котрий виступив режисером кліпу на пісню «Пташка». Я неймовірно щаслива від результату і дуже вдячна кожному, хто підтримав, вдячна своїй команді, що ми разом це зробили.

— Чи буває так, ви використовуєте свої прикраси бренду KATÁRA у кліпах, а потім ваші слухачі та шанувальники в пошуках саме тієї обручки чи браслету?

Насправді це суперкумедно, бо всі прикраси, котрі я залишаю для себе й десь один раз вдягнула, виклала сторіз, десь показала,.. І все, наступного дня вже нема в мене цієї прикраси (сміється). Я вже звикла і нормальне до цього ставлюсь. Мені навпаки приємно, що обирають саме мене.

— Давайте трішки помріємо: через 5 років яким ви бачите свій бренд та себе як артистку, адже ви на сцені вже понад 20 років?

Я не люблю міркувати цифрами й їх поняттям, бо в мене нема відчуття, що я на сцені вже 20 років. Кожного разу, коли виходжу на сцену, я так само хвилююсь, як хвилювалась, коли мені було 5 чи 7 років, коли мені було 15. Зараз мені 29, нічого не змінилось абсолютно. Не люблю таких висловів, для мене це дуже пафосно звучить. Так, це мій досвід, і я вдячна за нього. А щодо майбутнього, навчила себе і дуже раджу кожному –  жити сьогоденням. Звичайно, будувати якісь плани, але все ж таки фокусуватись на тому, що ми маємо сьогодні. Я кожного дня розвиваюся як особистість, як людина зі сфери музики, як співачка. Щодня працюю над своїм вокалом, над новими піснями. Я завжди думаю, що ще хочу сказати, що для мене важливо, що зараз хочу почути чи відчути, у чому саме потребують підтримки наші люди. Не бути порожньою, а нести сенси – це максимально важливо для мене.

Щодо бренду, розробляю нові колекції, ми знаходимо нові камінчики, котрі ще не використовували в наших виробах раніше. Я завжди знаходжусь в потоці і активно розвиваюся. Коли ти робиш те, що тобі подобається, що ти любиш, й коли робиш це з любов'ю, з повною віддачею, то в цьому 100% буде успіх завжди. Воно працює тільки так.

— Зовсім скоро ваш день народження. Як вам вдається бути такою енергійною, тим паче в такі непрості часи? Що дає сили, мотивацію і бажання завжди іти тільки вперед?

Дуже дякую. Так, для мене взагалі період перед днем народження – це завжди трансформаційний період. Я проходжу курси чи читаю книгу з трансформації, пропрацьовую якийсь момент з психологом, котрий хочу закрити для себе, і звичайно, підводжу підсумки року. Я дивлюсь на наших людей і, чесно, для мене це найбільша мотивація. Українці неймовірні, вони заряджають енергією і бажанням рухатись вперед, створювати, працювати, кохати і вірити в найкраще. Наш мозок так створений, якщо ми будемо вірити в найкраще, мислити позитивно, налаштовувати себе на цю позитивну хвилю, оточувати себе гарними людьми, котрих ти любиш, котрі надають тобі цю енергію, котрі націлені на одне разом з тобою. Це і є твоя мотивація, твоя сила. Звичайно ж, це і моя родина, в мене неймовірні батьки, неймовірний рід і взагалі вся моя рідня. Вони дуже класні, позитивні люди, тому мені є на кого дивитись та з кого брати приклад.

— Які топ-5 фактів про SWOIIA ще ніхто не знає?

Перший – я професійно займалась акробатикою у віці з 4 до 14 років. Другий факт – я схудла на 15 кілограмів. Третій – тричі мала набряк Квінки, тому що в мене алергія на дуже дивні продукти типу картоплі, дріжджів. Четвертий – коли мені було 12-13 років, навчалась класичному співу, тоді я вчилася в Англії. І п'ятий – те, що зараз ви чуєте, що в приспіві пісні «Пташка» я співаю фольковим, народним звуком. Це тому, що з трьох років я співала народні українські пісні в народному ансамблі в Донецьку. Тому в мене є хист до виконання пісень у такій манері.

— І наостанок розкажіть про творчі плани KATÁRA jewellery та SWOIIA.

Я готую для вас альбом, котрий, думаю, цього року зможу представити. Попереду багато класних пісень, дуетів, але наперед не буду розкривати всі карти.

Щодо KATÁRA jewellery, слідкуєте за нами в Інстаграм, буде багато цікавого: акції, нові позиції та нові колекції.

Фото: пресслужба

Источник материала
Поделиться сюжетом