Латвія передасть українським лікарням €100 тисяч
Латвія передасть українським лікарням €100 тисяч

Латвія передасть українським лікарням €100 тисяч

Уряд Латвії ухвалив рішення виділити 100 тисяч євро з бюджету на непередбачені витрати - на підтримку роботи медичних установ України під час війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС балтійської країни.

Оцінюючи поточну ситуацію, внесок буде зроблено через одну відповідальну агенцію ООН, таку як Всесвітня організація охорони здоров’я чи Офіс обслуговування проєктів ООН, або через Міністерство охорони здоров’я України.

Крім того, МОЗ Латвіїу тісній співпраці з МОЗ та посольствами України збирає інформацію про терміново необхідні ліки, вироби медичного призначення та обладнання та вже працює над організацією наступної відправки пожертвувань українським медичним закладам.

З початку російського вторгнення Латвія на двосторонній основі допомагає Україні медичними приладами, медикаментами, оперативними автомобілями екстреної медичної допомоги та іншим медичним обладнанням і матеріалами.

Латвійське МЗС повідомляючи про чергове відправлення допомоги, нагадує, що 8 липня 2024 року Росія здійснила ракетний удар по найбільшій українській дитячій лікарні "Охматдит", а також Центру жіночого здоров'я та планування сім'ї ISIDA. В результаті авіаударів постраждали та загинули кілька пацієнтів і лікарів обох медзакладів. Крім того, ці атаки призвели до серйозних збоїв у роботі медичних закладів та створили додаткове навантаження на інші лікарні в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, перші чотири дитини, які перебували в лікарні «Охматдит» під час російської терористичної атаки, разом з батьками евакуйовані на лікування до Австрії та Швейцарії. Раніше майже 100 дітей з «Охматдиту» були транспортовані до медзакладів Києва для продовження лікування.

Теги по теме
Украина
Источник материала
loader
loader