"За наказом друга Путіна": в Росії ученим наказали терміново придумати ліки від старості
"За наказом друга Путіна": в Росії ученим наказали терміново придумати ліки від старості

"За наказом друга Путіна": в Росії ученим наказали терміново придумати ліки від старості

З відповідним листом до російських науковці звернувся департамент науки та інноваційного розвитку МОЗ Росії. Про деталі проєкту та нонсенс вимог кремлівсього режиму, пишуть росЗМІ.

Цікаво, що головним лобістом, який власне ініціював створення програми зі створення "нових технологій збереження здоров'я" є глава Курчатовського інституту Михайло Ковальчук – близький друг диктатора Володимира Путіна.

Що кажуть науковці

Російських науковців цей лист відверто шокував.

"Я, чесно кажучи, о*ігів. Сам посил мене спантеличив. Нам зараз, крім цих старих пнів, відновлювати нікого, ага. Тобто прямо зараз (під час війни проти України) ми маємо все кинути. Цинізм спантеличує", – зазначив співробітник одного з Національних медичних дослідницьких центрів Росії.

А ось Ковальчука, схоже, нічого не бентежить. Тож, він вказав, що очікує від російських учених їхніх пропозицій у таких галузях:

  • Розробка медичної продукції, спрямованої на зниження старіння клітин (саркопенії, старечої астенії, остеопорозу тощо), з оцінкою біологічного віку різними методами;
  • Нові нейротехнології та пов'язані з цим засоби, спрямовані на запобігання та розвиток когнітивних і сенсорних порушень;
  • Методика корекції імунної системи на основі її виявлених критичних показників у старінні;
  • Нові медичні технології (включно з медичними виробами), засновані на "біодруку".

Ковальчук марить вічним життям

Поспіх у створені цього проєкту пов'язане з тим, що сам Ковальчу буквально "марить вічним життям". Про нав'язливість ідеї Ковальчука свідчить також і те, що саме він курирує й федеральну програму з розробок у галузі генетики, куди залучена і старша дочка Путіна – ендокринолог Марія Воронцова.

І саме Ковальчук лякав сенаторів "новим підвидом службових людей, штучно створеним у США". Він розповідав, що ці "службові штучно створені люди" мають "обмежену самосвідомість", їхнім розмноженням "управляєть", а харчуються вони "дешевим кормом" із "генно-модифікованих організмів".

І, як зазначають російські журналісти, в конспірологічні теорії Ковальчука охоче вірить і сам Путіна. Та це не мало б нікого дивувати. Очевидно, щоб без підтримки Путіна подібні проєкти не отримували б фінансування.

Теги по теме
Россия Владимир Путин Здоровье
Источник материала
loader
loader