5 традиційних правил дизайну, які варто порушити, щоб створити унікальну вітальню
5 традиційних правил дизайну, які варто порушити, щоб створити унікальну вітальню

5 традиційних правил дизайну, які варто порушити, щоб створити унікальну вітальню

Які класичні дизайнерські правила можна порушити, створюючи саме такий простір, за порадами Woman and Home, розповідаємо далі.

Велика кількість вільного простору в центрі кімнати

Велика кількість людей залишає вільний простір в центрі кімнати, що зручно для приймання гостей, але не так комфортно для щоденного життя.

Дизайнери рекомендують перемістити дивани ближче до середини, що лишатиме простір, але й робитиме його більш зручним. Якщо дозволяє місце, можна взагалі поставити два дивани один навпроти одного, щоб створити зону для розмов з журнальним столиком посередині.

Багато білого

Якщо ви віддаєте перевагу чіткій, сучасній, повністю білій схемі дизайну, то білі плінтуса, рамки для картин і дверні рами допоможуть створити такий вигляд. Однак ці архітектурні деталі, які часто не помічають, не обов’язково мають бути такими за замовчуванням – їх можна розфарбувати та використати як спосіб додати яскравих кольорів.

Як може виглядати вітальня: дивіться фото

Тільки легкі та повітряні кольори

Часто кажуть, що якщо пофарбувати невелику кімнату у світлий колір, вона буде здаватися більшою та світлішою. Це правда, тому що такі відтінки мають більший коефіцієнт відбиття світла. Однак подібні кольори – це не єдиний можливий варіант.

Щоб одночасно не зробити кімнату занадто темною, але все ж додати їй кольору, обирайте поєднання синього, коричневого і нейтральних тонів. Це дозволить створити більш барвисту палітру та зберегти світло.

Лише сучасні елементи

Щоб кімната виглядала актуально, не обов'язково оновлювати її з появою кожного нового тренду. Поєднання старого з сучасним може стати стильним рішенням. Антикварні вироби чи просто улюблені речі з минулого можуть гарно доповнювати новий інтер'єр, додаючи простору характеру.

Як може виглядати вітальня: дивіться фото

Уникання великих меблів

У невеликих кімнатах люди природно починають уникати громіздких меблів. Однак насправді це не зовсім гарне рішення. Зручний та великий L-подібний диван біля стіни працюватиме набагато краще, ніж маленький двомісний. По-перше, він буде добре виконувати свою функцію – дозволятиме відпочити, а по-друге, великий диван, який займає багато місця (можливо, з одним твором мистецтва над ним), змушуватиме око сприймати простір більшим.

Источник материала
loader
loader