Як почистити скляну вазу зсередини: зелений наліт зникне назавжди
Як почистити скляну вазу зсередини: зелений наліт зникне назавжди

Як почистити скляну вазу зсередини: зелений наліт зникне назавжди

Не слухайте тверджень про те, що як не мий вазу, вона однаково залишатиметься тьмяною – це просто не так. Насправді ж відмити скло чи кришталь всередині досить просто, пише Берегиня.

Як почистити скляну чи кришталеву вазу

Перш за все, вам потрібно добре помити вазу ззовні, аби при очищенні внутрішньої частини усі забруднення відразу ж впадали в око. Кришталь – це досить примхливий матеріал, який за неправильного догляду може стати тьмяним і втратити увесь блиск.

Догляд за склом дещо простіший, але й воно може стати не дуже привабливим, якщо ніколи його не чистити. Соду потрібно відразу ж відкласти в сторону. Кришталеву вазу відмивайте у простій теплій воді. Якщо ж забруднення дуже сильні, тоді ви можете використовувати слабкий розчин мила або ж м'який засіб для миття посуду.

Ваза
Скляну вазу помити дуже просто / Фото Pexels

А ось з очищенням рифленої поверхні допоможе стара зубна щітка. Коли вироби помутніли, ви можете протерти їх крупною сіллю, та стежте, аби гострі крупинки не подряпали матеріал. Після миття не забудьте сполоснути вироби чистою водою із додаванням оцту, а потім протріть проспиртованою серветкою – це допоможе повернути блиск.

Ось ще кілька простих способів почистити вазу всередині, якщо у неї дуже вузьке горло:

  • налийте у вазу столовий оцет та залиште так на ніч – це допоможе розм'якшити бруд;
  • насипте рис чи гречку в посудину та залийте майже до кінця водою. Енергійно трусіть вазу, аби очистити забруднення;
  • 8 столових ложок теплої води поєднайте з 2 столовими ложками манки та 3 ложками сухої гірчиці. Складом промийте вазу всередині та прополосніть розчином марганцівки;
  • для того, щоб позбутися зеленого нальоту, візьміть кілька ложок гречки чи рису та змішайте з 2 ложками горілки, залийте суміш всередину та потрясіть. Якщо зелень не відійшла, потрібно залишити розчин на кілька хвилин і повторити.
Источник материала
loader