НСЗУ укладатиме договори з медзакладами на строк до трьох років - Ляшко
НСЗУ укладатиме договори з медзакладами на строк до трьох років - Ляшко

НСЗУ укладатиме договори з медзакладами на строк до трьох років - Ляшко

Національна служба здоров'я України з 1 січня 2025 року зможе укладати договори з медзакладами строком до трьох років.

Про це у Фейсбуці повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Таким чином запроваджуємо середньострокове контрактування. Сьогодні уряд прийняв відповідні законодавчі зміни, які дають можливість медзакладам підписувати договори за Програмою медичних гарантій на період понад рік, але не більше ніж на три роки", - написав Ляшко.

Як зазначив міністр, ця ініціатива опрацьовувалася давно оскільки однорічне контрактування мало низку недоліків: стислі терміни для укладення договорів, дублювання попередніх угод на аналогічні пакети медичних послуг (близько 95%), перевірка одних і тих самих документів.

За словами Ляшка, запровадження середньострокового контрактування неодноразово обговорювалося з керівниками лікарень, також це питання порушували голови громад на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України навесні 2024 року.

"Переконаний, такий підхід зробить роботу медзакладів більш ефективною та зменшить адміністративне навантаження", - написав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2024 року в Україні почала діяти Програма медичних гарантій на 2024 рік. У поточному році Програма медгарантій включає 44 пакети медичних послуг. На її реалізацію заплановано 158,7 млрд грн.

Фото: Фейсбук / Віктор Ляшко

Теги по теме
Министерство здравоохранения Виктор Ляшко
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader