Помічник на всі випадки життя: як кисневий порошок можна використовувати у прибиранні
Помічник на всі випадки життя: як кисневий порошок можна використовувати у прибиранні

Помічник на всі випадки життя: як кисневий порошок можна використовувати у прибиранні

За допомогою кисневого порошку можна дезінфікувати поверхні, видаляти плями та позбуватися від неприємних запахів, пише The Spruce. Його радять використовувати замість відбілювача, оскільки він набагато кращий через відсутність хлору.

Кисневий порошок є доступним в ціні, а для того, щоб активувати його властивості, треба всього лише розчинити в теплій чи гарячій воді.

Видаляє плями

Господині знають, що зі стійкими плямами може впоратися кисневий порошок. Столову ложку порошку треба розвести в літрі води та налити суміш на пляму. Зачекайте деякий час, щоб порошок видалив з тканини забруднення, а тоді виперіть одяг у пральній машинці.

Очищає кухонні поверхні

Щоб очистити кухонні поверхні, змішайте кисневий порошок з теплою водою та протирайте розчином стільниці. Можете використовувати його на регулярній основі, оскільки кисневий порошок чудово видаляє бактерії з поверхонь.

Очищує ванну кімнату

Використовуйте кисневий порошок для дезінфекції унітаза, ванни чи плитки у ванній кімнаті. У 4 літрах теплої води треба розчинити 2 столові ложки засобу. Цією рідиною промийте поверхні, залишіть на 15 хвилин, а потім витріть ганчіркою та змийте водою.

Кисневим порошком можна мити все у ванній кімнаті
Кисневим порошком можна мити все у ванній кімнаті / Фото Pexels

Дезодорує речі для домашніх тварин

Кисневий порошок допомагає відіпрати іграшки домашнього улюбленця та усунути неприємні аромати. Ним же можна попрати ліжечко, на якому є чимало шерсті та запах від собаки чи кішки. Порошок не містить агресивних хімікатів, тому безпечний для використання на речах домашніх тварин.

Дезінфікує холодильник

Засіб здатен чудово впоратися з пліснявою, бактеріями та цвіллю в холодильнику. Треба змішати столову ложку кисневого порошку з двома чашками теплої води. Цим розчином треба протерти полиці та ящики холодильника.

Приготування кави вдома – можливість зробити паузу в потоці буденних задач. Чи то навчання, чи то віддалена робота, чи просто хатні справи. З дріпами від Gemini це ще простіше. Декілька хвилин – і ти насолоджуєшся насиченим та збалансованим смаком 100% арабіки.

Очищує затирки

Між плитками затирки з часом можуть сіріти, тож для того, аби відновити їхній білий колір, варто скористатися кисневим порошком. Зробіть з порошку та води густу кашку та залишіть на затирках на 15 хвилин, а тоді змийте водою. Цей лайфхак здивує, оскільки шов між плитками стане значно білішою.

Источник материала
loader
loader