Росія готується до тривалої боротьби з США
Росія готується до тривалої боротьби з США

Росія готується до тривалої боротьби з США

У Москві заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що країна-агресор повинна підготуватися до тривалої конфронтації зі Сполученими Штатами. Як повідомляє Reuters, війна в Україні, що триває вже 2,5 роки, призвела до серйозного загострення відносин між Росією та Заходом, яке за масштабами нагадує конфлікти часів Холодної війни, зокрема, Карибську кризу 1962 року.

Рябков підкреслив, що Росія не має ілюзій щодо своїх відносин з США, зважаючи на “двопартійний антиросійський консенсус”, що панує у Вашингтоні. Він зазначив, що Росія готова до тривалого протистояння, сповнена рішучості і має намір надсилати сигнали попередження своєму супротивнику.

“Ми готові до цього у всіх сенсах. Ми надсилаємо всі сигнали попередження нашому супротивникові, щоб він не недооцінював нашої рішучості”, – заявив Рябков.

Водночас президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав західних союзників дозволити Україні запускати ракети дальнього радіусу дії вглиб Росії, що викликало занепокоєння в Кремлі. У відповідь на ці виклики Рябков підкреслив, що Росія готова до усіх можливих сценаріїв.

Кремлівський лідер Володимир Путін також попередив Захід про те, що Росія може застосувати ядерну зброю у разі атаки звичайними ракетами. За його словами, будь-який напад на Росію, підтриманий ядерною державою, буде розцінюватися як “спільний напад”.

Історія Холодної війни, що тривала з 1946 по 1991 рік, є прикладом глобального протистояння між двома соціально-економічними системами. Хоча США та СРСР не вступали у безпосередні військові конфлікти, їх суперництво призводило до локальних воєн і військових криз у різних частинах світу.

Ситуація в Україні продовжує загострювати напруженість між Росією та Заходом, і, за словами аналітиків, може призвести до нової етапу глобального протистояння.

Теги по теме
США война
Источник материала
loader