Зеленський представив у Верховній Раді свій План перемоги
Зеленський представив у Верховній Раді свій План перемоги

Зеленський представив у Верховній Раді свій План перемоги

План складається з п’яти пунктів і трьох таємних додатків і передбачає, зокрема, негайне запрошення України до НАТО.

Президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді свій План перемоги. Він складається з п’яти пунктів і трьох таємних додатків. Про це свідчить трансляція засідання.

Зеленський сказав, якщо план вдасться реалізувати, то війну можна буде завершити не пізніше наступного року. За словами президента, виконання Плану миру залежить від партнерів України, а не від Росії, а Україна та партнери повинні разом змінити обставини так, щоб «примусити Росію до миру».

Перший пункт плану — це запрошення України до НАТО вже «зараз». «Це визначеність, як партнери бачать місце України в архітектурі безпеки», — сказав президент.

Другий пункт — оборонний: це незворотнє зміцнення української оборони і розворот війни в сторону Росії, в тому числі переведення війни на ворожу територію.

Реалізувати його Зеленський пропонує через: успішне продовження операції на території Курської області; знищення наступального потенціалу Росії на окупованій території України; спільні операції з партнерами для збиття російських ракет і дронів; зняття обмежень дозволу на застосування західної зброї вглиб території Росії; надання далекобійних засобів ураження.

Цей пункт має таємний додаток, до якого мають доступ деякі партнери.

Третій пункт — стримування російської агресії. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний пакет стримування подальшої російської агресії. Під нього теж є таємний додаток, до якого отримали доступ лідери США, Британії, Італії.

Четвертий пункт — стратегічно-економічний потенціал України. Україна пропонує США разом із ЄС та іншими партнерами укласти угоду про спільний захист українських критичних ресурсів — урану, титану, літію, графіту тощо, спільне інвестування та використання економічного потенціалу. Цей пункт також містить таємний додаток.

Пʼятий пункт — розрахований на післявоєнний час і передбачає наявність досвідченого українського військового контингенту. В разі згоди партнерів Україна пропонує замістити окремі підрозділи військового контингенту США в Європі українськими підрозділами, що «використати

Як повідомляє «УП», на виступі президента в парламенті були присутні, зокрема, прем’єр Денис Шмигаль, перша віцепрем’єрка Юлія Свириденко, міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, голова СБУ Василь Малюк, начальник ГУР Кирило Буданов та інші, а також дипломати.

Після засідання запланована нарада президента з керівництвом парламенту і керівників депутатських фракцій та груп.

Відзначимо, раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак попереджав, що президент Зеленський представить українцям свій План перемоги не повністю і залишить нерозкритими таємні додатки документа. Напередодні це ж повторив й радник голови ОП Михайло Подоляк.

Раніше Володимир Зеленський презентував вже цей план президенту США Джо Байдену, обом кандидатам на цю посаду Камалі Гарріс та Дональду Трампу, а також прем’єр-міністру Великої Британії Кіру Стармеру, президенту Франції Емманюелю Макрону, прем’єр-міністерці Італії Джорджі Мелоні.

Фото: Офіс президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Владимир Зеленский Верховная Рада
Источник материала
loader
loader